Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 17-05-2023 23:03   Güncelleme : 20-05-2023 13:02

‘Kıskıvrak Cafer’ in Çilesi’, sahnelendi

Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Gerze Belediyesi iş birliği kapsamında 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına tiyatro gösterisi düzenlendi

‘Kıskıvrak Cafer’ in Çilesi’, sahnelendi

Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Gerze Belediyesi iş birliği kapsamında açılan tiyatro kursunda eğitim alan kursiyerler ve Türkçe öğretmeni Fatih Arslan tarafından hazırlanan “Kıskıvrak Cafer’in Çilesi” adlı oyun bu akşam Sedat Işıdı Kültür Ve Sanat Merkezinde sahnelendi.

Bazen duygulandıran çokça güldüren Kıskıvrak Cafer’ in Çilesi, salonu dolduran izleyiciler tarafından da büyük beğeni gördü ve ayakta alkışlandı.

GERZE’ YE HER ŞEY ÇOK YAKIŞIYOR

İlçemize her şeyin çok yakıştığını ve kaydeden Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, bu gibi akşamların devam etmesini temenni ettiğini belirtti. Kaymakam Dundar, “bu akşam bu tiyatro sebebiyle çok güzel bir akşam yaşadık. Arkadaşlarımızım hiçbiri aslında profesyonel tiyatrocular, oyuncular değiller ama ortada bir ruh var, bir emek var, öğretmenlerimizden, esnaflarımızdan, emekli öğretmenlerimizden müteşekkil bir ekibimiz, bir kadromuz var. Tamamen bir gönüllülük esasına dayalı, tamamen sanat aşkıyla bir araya gelip, bir eser ortaya konulmuş ve ortada çok büyük bir emek var.

Bu kolay yapılabilecek bir iş değil ama arkadaşlarımız aşkla yaptıkları için buda biz izleyicilere de çok güzel geçiyor. Tüm oyuncularımız bu işe gönüllerini koymuşlar ve bu sanat dolu, keyif dolu akşamı bize yaşattılar. Gerze’ mize sanatta, müzikte, tiyatro da her şey çok yakışıyor. İnşallah bu tür güzel etkinlikler artarak devam eder” diye konuştu.

Tiyatroyu çok sevdiğini kaydeden Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, “Sayın Kaymakamımızın dediği gibi Gerze’ mize her şey çok yakışıyor. Gerze’ de tiyatroyu, sanatı, müziği çok seviyor. Bu akşam bize bu eğlenceli anları yaşatan, güzel bir akşam geçirmemize vesile olan tiyatrocu arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum, Gerze’ ye bu akşam yine eski yıllardan beri devam eden tiyatro geleneğini yaşattılar. İnşallah bu gibi nice nice akşamlarımız olur” dedi.

OYUNUMUZU DEPREM BÖLGESİNDE DE SERGİLEMEK İSTERİZ

Oyunun sergilenmesinde emeği olan herkese teşekkür eden yönetmen Fatih Arslan, “Sayın Kaymakamımız bugüne adar yaptığımız her projede bizlerin ilham kaynağı oldu, onur ve gurur duyduk. Eğer isterlerse biz bu çalışmamızı deprem bölgesinde bir yerde yapmak istiyoruz, ekibimiz gönüllü olarak oraya gitmek ve oradaki acılı vatandaşlarımıza bir nebze olsun gülsün istiyoruz. Başımızda Sayın Kaymakamımız olduktan sonra seve seve oraya gitmek isteriz” diye konuştu.

AdminAdmin