Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 18-08-2020 10:10   Güncelleme : 18-08-2020 11:31

Kuyunun Dibindeki Kitabını Çıkardı

Boyabatlı Hasan Yusuf Hoca, yazdığı şiirleri ‘Kuyunun Dibindeki’ adını verdiği şiir kitabıyla yayınladı

Kuyunun Dibindeki Kitabını Çıkardı

Aslen Boyabatlı olan ve Boyabat’ta imamlık yapan Hasan Yusuf Etyemez, çocukluğundan beri yazdığı şiirleri ‘artık insanlarla paylaşmanın vakti geldi’ diyerek bir şiir kitabında topladı. Kitabının tanıtımını da kendi yapmaya karar verip gazetemizin kapısını çaldı.

Yayınladığı şiir kitabının tanıtımını yapmak adına gazetemizi ve ilçemizde ki yayınevleri, kitapevleri, kırtasiye, satış noktalarını da ziyaret eden Hasan Yusuf Etyemez, gazeteci Fatih Uysal’a da imzalı bir şiir kitabını hediye etti.

‘Kabul olmuş dua’m’ diye bahsettiği şiir kitabıyla ilgili de gazetemize küçük bir röportaj veren Hasan Hoca, 30 senedir şiir yazdığını belirterek, başlıyor hikâyesini anlatmaya…

Ben 1976 yılında Antalya Kemer’de doğdum. 1983 yılında ailemle birlikte Boyabat’a yerleştim. Aslen Boyabatlıyım. İlk, orta ve lise eğitimimi Boyabat’ta tamamladım. Bitlis Eren Üniversitesi Büro Yönetimi Asistanlığı önlisans, Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü lisans mezunuyum.

2003 yılından beri de Diyanet İşleri Başkanlığı’nda memur olarak görev yapıyorum, Boyabat’ta da imam hatiplik görevimi sürdürüyorum. Evliyim ve 4 çocuğum var.

Ortaokul 3’ten beri şiir yazıyorum. Bir gün çok iyi resim yapan bir abim, yumruğumun bir resmini çizdi. O gün, o resmi gördükten sonra abimin iyi resim yaptığını ispatladığı gibi bende iyi şiirler yazdığımı herkese ispatlayacağım dedim. Yaklaşık 30 sene sonra da bu hayalime kavuşmuş oldum.

Bu şiir kitabını babama ithâfen yazdım, içinde babam isimli bir şiir de var. Kuyunun Dibindeki ismini verdiğim kitabın içinde 82 şiirim bulunuyor ve yayınlanmayı bekleyen 650 şiirim daha var.

Kuyunun Dibindeki şiir kitabım Benim Hayatım Şiir Serisinin ilk kitabı. İnşallah geriye kalan 650 şiirimi de 2’inci ve 3’üncü serilerde yayınlayacağım.

Şiirlerimin tamamımı okuyucuyla buluşturduktan sonra elimde kurgusu hazır olan 2 romanım var onları da yayınlamayı düşünüyorum. Yazıyla meşgul olmayı çok seviyorum.”

Şiir konusunda iddialı ve yetenekli olduğunu belirten Hasan Etyemez, “şiir yazma konusunda iddialıyım yalnız bir problemim var; kendi yazdığım şiirleri ezberleyemiyorum.

Kitapla haşır neşir olmaya her zaman hevesim vardı fakat kitap çıkarmak yeni nasip oldu. Bu kitap benim kabul olmuş dua’m. Bundan sonrasında Sinoplu Şair olarak tanınmak istiyorum, hedefim bu yönde.

Tabi sadece şiirle kalmak istemiyorum; şair ve aynı zamanda yazar olmak istiyorum. Şuan da şair diye anılmaya başladım. Bir yerden başladım ve buraya kadar getirdim. İnşallah romanlarım da çıktığında arkası daha da güzel bir şekilde gelecek.

Gerzenin Sesi Gazetesi ilk kitabımda bana kucağını ilk açan, bana cesaret veren ilk gazete oldu. Beklediğim hemşehriliği burada, sizin mekânınızda buldum. Bunun için sizlere çok teşekkür ederim.”

Şiirlerini insanlardan biraz sakındığını söyleyen Hasan Hoca, kitabın isminin nereden geldiğini de bizimle paylaşıyor.

Ben şiirlerimi insanlardan biraz sakınıyordum aslında. Şiirlerimi kuyunun dibinde saklıyordum. İlk kitabımla birlikte şiirlerimi kuyunun dibinden çıkarmaya başladım.

Ben memleketimin Sabahattin Alisini biliyorum, Sabahattin Ali’nin Aldırma Gönül’ünü biliyorum, tüm ülkeye mâl olmuş bir şair ve yazar. Diyorum ki neden Sabahattin Ali ile sınırlı kalsın, bitmiş olsun. Sinop’tan başka şairler, değerler çıkmasın.

Ben bireysel yayıncılığı seçtim. Aldım kitabımı kolumun altına belli satış noktalarında reklamımı yaparak satış yapmaya çalıştım.

Gerze, Durağan, Dikmen, Ayancık, Türkeli, Boyabat, Saraydüzü, Erfelek sırasıyla tüm ilçelerimizi dolaşacağım ve kitabımı belli noktalara bırakıp şiirlerimi tanıtacağım.” diyerek Gerze’de şiir kitabına ulaşmak isteyen okuyucuların Ozan Kitabevi’nden şiir kitabını temin edebileceklerini belirtti.

AdminAdmin