Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 08-11-2022 14:13   Güncelleme : 08-11-2022 14:24

Sinoplu yazar, Gerze' de öğrencilerle bir araya geldi

Yazar-Şair Hüseyin Akın Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile söyleşi gerçekleştirdi

Sinoplu yazar, Gerze' de öğrencilerle bir araya geldi

Deneme ve şiir alanında birçok kitabı bulunan şair, yazar Hüseyin Akın Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile 'Fazla Kalemi Olan Var mı?' adlı söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide öğrencileri de sahneye davet eden Hüseyin Akın yoğun ilgi gördü. Eğitim alanında yazmış olduğu deneme kitaplarını sahneye davet ettiği öğrencilere hediye eden Hüseyin Akın söyleşi sonrası kitaplarını imzaladı. Söyleşi ve imza etkinliği sonrası Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Hüseyin Akın bu gibi faaliyetlerin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

HÜSEYİN AKIN KİMDİR?

1965 Sinop-Türkeli doğumlu. Bütün öğrenim hayatı İstanbul’da geçti. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Nişantaşı Kız Lisesi, Rotary Anadolu Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesi başta olmak üzere çeşitli liselerde öğretmenlik yaptı.

Eğitimde kendi buluşu olan “Çaktırmadan Öğretme Metodu”nu (Ç.Ö.M) anlatım ve öğretim metodu olarak uyguladı ve aldığı olumlu sonuçları eğitimcilerle paylaştı.

Din öğretiminde yeni yaklaşımlar ve eğitimin din dili konusunda çalışmalara imza attı. Lise yıllarından itibaren çeşitli dergilerde ürünler yayımladı. Özülke dergisini kurdu ve yönetti. Kırklar dergisinin yayın yönetmenliğini yaptı.

İkindi Yazıları, Ünlem, Yansıma, Derkenar, Kardelen, Düşçınarı, Kırklar, Lamure, Yedi İklim, Hece, Dergâh, Karabatak, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Varlık, Deve, Çeto gibi dergilerde yazdı. Çeşitli radyo ve televizyonlarda kültür-sanat programları yaptı. Birçok gazetede düşünce, kültür yazıları yazdı. Köşe yazarlığı yaptı.

Şifahi kültür alanında “Sokak Sosyolojisi” adıyla isimlendirdiği eserler verdi. Edebiyatın şiir, deneme, hikâye, biyografi ve inceleme alanlarında kitaplara imza attı. Seçme şiirleri Farsça'ya çevrilip yayımlandı. “Hu Dönüşü” kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği 2014 Deneme

Ödülü’nü, “Yan Tesir” şiir kitabıyla 2017 Eskader şiir Ödülü’nü aldı. Son çıkan kitapları "Bunu Bana Öğretmediniz" adlı deneme kitabı ve "Tipide Koşu" adlı şiir kitabı Şule Yayınlarından okuru ile buluştu.

AdminAdmin