Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 18-11-2015 09:52   Güncelleme : 18-11-2015 10:37

Ünlü Oyuncu Gerze’ye Geldi

Ünlü Oyuncu ve Senarist Ercan Kesal “Türk Sinemasını n Edebiyat ile Olan İlişkisi” Programına katılmak üzere Gerze Meslek Yüksekokuluna geldi.

 Ünlü Oyuncu Gerze’ye Geldi

Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda düzenlenen söyleşi ve imza günü programına Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak, akademik ve idari kadronun yanı sıra çok sayıda öğrenci ve misafir konuk katıldı.

Ercan Kesal ’in “Bir Zamanlar Anadolu’da” isimli filmde ki bir sahnesinin gösterimi ile başlayan programda, daha sonra sahneye gelen ünlü oyuncu ‘Türk Sinemasının Edebiyat ile olan ilişkisi’ hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Çocukluk yaşlarından itibaren zamanının büyük bir kısmını kitaplarla geçirdiğini belirten Kesal, edebiyat ve sinemanın özgürce hayal etme sanatı olduğunu ve ikisinin de insan ruhuna hitap etmeyi amaçladığını ifade etti. Sinema ve edebiyatın birbirinden ayrılamayacağını kaydeden Kesal, “Ben Sinemaya edebiyatçı tarafımla girdim. Beni sinemada güçlü kılan etken de bu yönüm. Çünkü edebiyat sinemanın iskeletidir ve bu bağlamda bir film için senaryo çok önemlidir. Sevdiğim, takip ettiğim ve okuduğum eski edebiyatçıların da senaryo yazdığını öğrenince bu alana olan ilgim daha da arttı.” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından salonda bulunan öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kesal ’a plaketini Yüksekokul MüdürüYrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak verdi. Çekilen hatıra fotoğrafı ile sona eren programda ünlü oyuncu ‘Peri Tozu’ ve ‘Nasipse Adayız’ kitaplarını öğrenciler için imzaladı.

AdminAdmin