Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 06-12-2022 17:07   Güncelleme : 06-12-2022 19:13

Yazar Kaan Murat Yanık' la söyleşi

Yazar Kaan Murat Yanık, lise öğrencileri ile söyleşi gerçekleştirdi

Yazar Kaan Murat Yanık' la söyleşi

Birçok edebiyat dergisinde öykü ve denemeleri yayınlanan, yazar Kaan Murat Yanık Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi ve Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile ‘Butimar’ adlı söyleşi gerçekleştirdi.

Moderatörlüğünü Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Çağlar Sarıtaş' ın, Panel Başkanlığını İmam Hatip Lisesi öğrencisi İlayda Dilek' in; İmam Hatip Lisesi öğrencisi Elif Seda Özgün' ün, Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencisi Aslında Kalafat' ın. Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Eren' in panelist konuşmacılığını yaptığı söyleşide öğrencilerin sorularını da cevaplayan Yanık, yoğun ilgi gördü. Yayınevlerinde editörlük, danışmanlık yapan, televizyon kanallarında kültür-sanat temalı programlar hazırlayıp sunan, üniversitelerde ve edebiyat atölyelerinde yazı sanatı üzerine dersler veren, yurt içi ve yurt dışında yüzlerce konferans veren Kaan Murat Yanık söyleşi sonrası kitaplarını imzaladı. Söyleşi ve imza etkinliği sonrası Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Kaan Murat Yanık bu gibi faaliyetlerin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Kaan Murat Yanık Kimdir?

5 Haziran 1988 yılında doğdu. İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde okudu.

F. Sultan Mehmet Üniversitesi’nde Klasik Türk Edebiyatı anabilim dalında yüksek lisansını tamamladı.

Birçok edebiyat dergisinde öykü ve denemeleri yayınlandı.

Yayınevlerinde editörlük, danışmanlık yaptı. Televizyon kanallarında kültür-sanat temalı programlar hazırlayıp sundu. Üniversitelerde ve edebiyat atölyelerinde yazı sanatı üzerine dersler verdi. Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce konferans veren Kaan Murat Yanık, Butimar romanıyla 2015 yılında ESKADER tarafından verilen yılın en iyi romanı ödülünü aldı. Butimar, çeşitli kurumlarca başka ödüllere de layık görüldü. Uzakların Şarkısı adlı romanı 2017 yılında yayınlandı ve birçok baskı yaptı.

Dünyasızlar romanı 2020 yılında yayınlandı. Dünyasızlar, 2020 İ. E. F. Türkiye Yazarlar Birliği roman büyük ödülüne layık görüldü.

AdminAdmin