Sağlık
Giriş Tarihi : 11-02-2021 14:12   Güncelleme : 11-02-2021 14:18

2' inci Doz Aşılama Başladı

Sinop’ta sağlık çalışanlarına yönelik ikinci ve son doz aşı uygulamaları başladı

2' inci Doz Aşılama Başladı

14 Ocak itibari ile Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’nın ilk aşıyı olmasının ardından ülkemizde başlatılan koronavirüs aşı çalışmaları 15 Ocakta tüm Türkiye de eş zamanlı olarak başlatılmıştı.

Aşı takviminde ilk sırada yer alan sağlık çalışanlarına yönelik yapılan aşıların çalışmaları ikinci ve son doz aşı bugün itibari ile ilimizde başlatıldı. İlk doz aşının ardından 28 gün geçen sağlık çalışanlarımız Sağlık Bakanlığımız tarafından gönderilen mesaj da belirtilen tarihlere göre MHRS veya 182’den randevu oluşturarak aşı polikliniklerimizde aşılarını olacaklardır.

İkinci doz aşılamaların başlatılması ile ilgili bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Dr.Fatih Reyhanlıoğlu; “ Aşılamalarımız bugün itibari ile sağlık çalışanlarımızda ikinci ve son doz aşılama olarak başlatıldı. Sağlık çalışanlarımızın aşılamaları birkaç gün içerisinde tamamlanacak ve akabinde dört haftalık süreyi dolduran 90 yaş ve üstü olmak üzere yaş sıralamasında sırası geldikçe aşağıya doğru tüm vatandaşlarımızın ikinci ve son doz aşılamaları devam ettirilecektir.

Bu süreçte sağlık çalışanlarımız gecesini gündüzüne katmıştır. Mesai mefhumu gözetmeksizin hem pandemi ile mücadele edip hem de aşılama çalışmalarına katılmış, gerektiğinde ise ev ev dolaşarak vatandaşımızın sağlığı için mücadele etmişlerdir.

Tüm sağlık tesislerimiz, devam eden rutin sağlık hizmetini de yürütmek içinde yoğun çaba harcamışlardır. Bu duygu ve düşüncelerle içinde bulunduğumuz zorlu süreçte vatandaşlarımızın derdine derman bulmaya çalışarak canla başla görevlerini ifa eden tüm sağlık teşkilatımıza teşekkür ediyorum” diyerek ikinci faz aşı çalışmalarının en kısa sürede sorunsuz bir şekilde tamamlanacağını dile getirdi.

AdminAdmin