Sağlık
Giriş Tarihi : 14-01-2016 16:17   Güncelleme : 14-01-2016 16:02

69. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası

Dikmen Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 69. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası Nedeniyle okullarda Verem hastalığı konusunda öğrencilere eğitim verildi.

69. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası
 Dikmen'de verem hastalığı ile ilgili öğrenci ve vatandaşların bilgilendirilmesi ve bu hastalığa karşı toplumun dikkatinin çekilmesi amacıyla Dikmen Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Dikmen İlköğretim Okulu Konferans Salonunda 69. Verem Haftası Bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Dikmen Toplum Sağlığı Merkezi okullarda verdiği seminerlerde öğrenci ve vatandaşlara şu bilgileri aktardı;

Verem hastalığı sanılanın aksine öldürücü olmayan, düzenli tedavi alındığında gayet başarılı sonuçların alındığı bir hastalıktır. Hastalık kendisini uzun süren öksürük, ateş, gece terlemesi, kilo kaybı, iştahsızlık, nefes darlığı gibi belirtilerle göstermektedir.

 Erken tanı, doğru ve etkin tedavi ile verem hastalığından korunmak mümkündür. Verem hastalığından korunmak ve sevdiklerimizi korumak için bazı kurallara dikkat etmemiz gerekir. Öksürürken mutlaka ağzınızı kapatınız. Kullandığınız mendilleri çöp kutusuna atınız. Ellerinizi sabunla yıkayınız. Bulunduğunuz ortamı havalandırmaya özen gösteriniz. Verem hastalığının belirtilerini hissettiğinizde en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz. İki, üç haftadan uzun süren öksürük, balgam, kan tükürme, nefes darlığı, halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, ateş, gece terlemesi, düzenli ilaç kullanımı ile verem durdurulabilir ve sevdiklerinize bulaşmamasını önleyebilirsiniz. Verem tedavisinde kullanılan tüm ilaçlar ücretsizdir. 


Seda ŞengülSeda Şengül