Sağlık
Giriş Tarihi : 12-02-2020 16:23   Güncelleme : 12-02-2020 16:54

Bugün bırakabilirsiniz!

Sigara kullanan her iki kullanıcıdan birinin erken ölümüne neden olan sigaraya karşı her yıl 9 Şubat günü farkındalık çalışmaları çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Bugün bırakabilirsiniz!

Sağlık Bakanlığı koordinesinde tüm yurtta yürütülen “9 Şubat Sigara Bırakma Günü” kapsamında ilçemiz Toplum Sağlığı Merkezi Toplumsal farkındalık oluşturmak adına bilgilendirme amaçlı çeşitli çalışmalar yapmaya devam ediyor.

“Sağlıklı Yaşam İçin Sigarayı Hayatınızdan Kesip Atın” sloganıyla çalışmalar yürüten Sinop Sağlık Müdürlüğü toplumsal duyarlılığı artırabilmek adına İlçemizde bulunan kahvehanelerde, halka açık yerlerde, kurum ve kuruluşlarda vatandaşlara broşür dağıtarak ve konuyla alakalı bilgilendirmeler yaparak vatandaştaki duyarlılığı artırmaya devam ediyor.

“SİGARA TEDAVİ EDİLEN BİR HASTALIKTIR”

Her dozu zararlı olan ve her iki kullanıcısından birisinin erken ölümüne neden olan tütün ve tütün ürünlerinin kullanımı sonucu saçımızın telinden ayağımızın tırnağına kadar tüm organlarımız zarar görmekte ve birçok hastalık ortaya çıkmaktadır.

Ayrıca, Tütün kullanımı akciğer ve ağız kanserleri ile kalp hastalıklarına yol açtığı, kalp krizi ve felç riskinin artmasına neden olduğu, diş ve diş eti çürümesi ile ciltte kırışıkların başlıca sebepleri arasında yer aldığı kaydedildi.

2030 yılında 8 milyon insanın tütün ve tütün ürünleri nedeniyle hayatını kaybedeceği tahmin ediliyor.

Dünya genelinde 1.1 milyar sigara bağımlısının olduğunu kaydeden yetkililer, yılda yaklaşık 8 milyon insanın sigara kaynaklı hastalıklar nedeniyle can verdiği ve Türkiye nüfus oranlı sigara kullanımında %26 ile 40'ıncı sırada olduğu kaydedildi.

Sigara bağımlılığı tedavi edilebilen bir hastalıktır. Ancak bunun için öncelikle kişinin bundan kurtulmayı istemesi gerektiğini söyleyen yetkililer, Sinop Sağlık Müdürlüğü bünyesinde sigarayı bırakma polikliniği bulunduğu ve sigarayı bırakmak isteyen kişilerin ALO 171 i arayarak gerekli desteği alabileceği kaydettiler.

hakan akbaşhakan akbaş