Sağlık
Giriş Tarihi : 15-12-2021 13:34

Covid- 19 Vakalarında, Gerze Başa Güreşiyor

Gerze’deki Covid- 19 Vaka Sayılarının Her Geçen Gün Artması, Vatandaşlar Arasında Korku Oluşturdu

Covid- 19 Vakalarında, Gerze Başa Güreşiyor

Bütün dünyayı etkisi altına alan covid-19 ülkemizde, bilhassa da ilimizdeki vaka artışları vatandaşları korkutmaya devam ediyor.

Covid-19 ile ilgili son durumu yorumlayan ve sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 27 Kasım-3 Aralık arasında illere göre vaka sayısı ve yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ili şöyle sıraladı; “Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Eskişehir, Artvin, Sinop, Denizli, Giresun, Gümüşhane”

SON 24 SAAT KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan tabloya göre son 24 saatte 358 bin 117 covid-19 testi yapıldı, 21 bin 477 kişinin testi pozitif çıktı, 181 kişi yaşamını yitirdi.

COVİD-19 Vakalarında Gerze Başı Çekiyor

Edinilen bilgiye göre Sinop ili ve ilçeleri sıralamasında Gerze ilçesindeki Covid-19 vaka sayılarındaki yoğun artış endişe verirken, yetkililer vatandaşları daha hassas olmaya davet etti.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız yetkili, vatandaşları toplu alanlarda fazla durmamaya, maske, mesafe ve hijyen kuralına daha fazla özen göstermeye davet etti.

İlçemiz merkezinde pozitif vaka sayısı 264 olurken, vakaların en çok 19 Mayıs Mahallesi ve Hamidiye Mahallesinde görüldüğü kaydedildi.

Yine aynı şekilde ilçemiz köylerinde pozitif vaka sayısının 63 olduğu kaydedilirken vaka yoğunluğunun ise Yaykıl ve Abdaloğlu köylerinde olduğu bilgisine ulaşıldı.

Bilhassa okullarda yaşanan vaka yoğunluğu ile ilgili olarak çocukların sınıflarının sayılarının azaltılması, aynı anda teneffüse çıkılmaması, çocukların okula giriş çıkışlarının zamana yayılması gibi birçok önlemin alınmasının da görüşüldüğü bilgisine ulaşıldı.

AdminAdmin