Sağlık
Giriş Tarihi : 13-08-2021 10:46   Güncelleme : 13-08-2021 11:41

En büyük silah 'Aşı'

Geçtiğimiz pazartesi günü Sinop, aşılamada rekor kırdı

En büyük silah 'Aşı'

Vatandaşlar, koronavirüsle mücadelede en önemli silahlardan biri olan aşı için Sağlık Merkezlerinde yoğunluk yaşanmasına neden oluyor. Gerze’de de aile hekimliğinin yanı sıra Gerze Devlet Hastanesi’nde covid-19 aşısı için oluşturulan noktada vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Sabahın erken saatlerinde başlayan aşı kuyrukları akşam saatlerine kadar devam ediyor.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Sinop genelinde 5 bin 500 vatandaşın covid-19 aşısı olduğu belirtildi. O gün Gerze’de de en yüksek aşılama yapılan günlerden olduğunu söyleyen Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Adem Özkan, 600 vatandaşın aşılandığını kaydetti.

Sinop’un ‘mavi il’ olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Özkan, vatandaşları aşı olmaya davet etti. Özkan, “pazartesi günü Gerze aşılamada 600 sayısına ulaştı. Aşılamada %75’i geçen iller mavi il oluyor, aşılamada böyle ilerlersek biz de Sinop olarak çok yakında mavi iller kategorisinde yer alacağız.   

Vatandaşlarımızın da aşıya olan talebi oldukça güzel, şu an her şey yolunda. Bu vesileyle bir kez daha aşı olmayan vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki aşı bizim koronavirüsle mücadelemizde en büyük silahımız” diye konuştu.

AdminAdmin