Sağlık
Giriş Tarihi : 09-11-2021 10:03   Güncelleme : 09-11-2021 11:33

Gerze'de Covid-19'daki Son Durum Endişe Verici

İlçe Sağlık Müdürü Rumeysanur Küçük, İlçedeki Vaka Sayılarını Vererek Herkesi Uyardı

Gerze'de Covid-19'daki Son Durum Endişe Verici

Gerze İlçe Sağlık Müdürü Rumeysanur Küçük, dünyayı tehdit eden Covid- 19 ile ilgili son dönemde ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de vakaların artış trendinde olduğunu kaydederek vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaya davet etti.

Küçük, ilçemizde delta veya diğer varyantlı hasta sayılarındaki artışa dikkat çekerek vatandaşların toplu mekanlarda maske, mesafe ve hijyen konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

İlçemizdeki son vaka sayıları ilçe merkezinde 117, köylerde 39 olurken pozitif ve temaslı vatandaş sayısınının ise 395 olduğu belirtildi.

Küçük, "okullarda yaşanan vaka sayıları ile ilgili olarak da biz okullarda bireysel sayıdan ziyade sınıf bazında değerlendirmeler yapıyoruz. Örneğin bir sınıfta bugün bir çocuk pozitif çıkmış ise o sınıfı komple karantinaya almak yerine sadece o çocuğun yüksek riskli temaslılarını karantinaya alıyoruz.10 gün içerisinde yine aynı sınıftan bir öğrenci pozitif çıkarsa bu sefer o sınıfı komple karantinaya alıyoruz."  dedi.

Bu anlamda ilçemizdeki farklı okullarda karantinalı sınıfların da bulunduğunu belirterek bu sayılardan %80’inin delta veya diğer varyantlı, %20' nin ise varyantsız Covid-19 şeklinde olduğunu kaydetti.

İlçe Sağlık Müdürü vakalarla ilgili olarak bilhassa okul önlerinde velilerin çocuklarını almaya veya bırakmaya erken geldiğini, maske ve  mesafe kurallarına uymayarak birbirleriyle temas ettiklerini, bununda vakalara yansıdığını söyledi.

Öğrencilerle ilgili olarak da velileri uyaran Küçük, öksüren, ateşi olan, akıntısı olan çocukların okula gönderilmek yerine hastaneye teste götürülmesini ve sonuç çıkıncaya kadar çocuğun 24 saat evde karantina da tutulmasının önemine değindi.

Ayrıca Halksesi haber sitesinde “Sinop’ta Covid-19 sayısındaki artış sürüyor.
7 kişinin daha Sinop Atatürk Devlet hastanesi pandemi servisine yatırılır iken toplam yatan Covid-19 hastası 39 kişi oldu. Ayrıca yoğun bakımda yatan hasta sayısı ise 25 kişi olarak belirlendi. Son bilgiye göre dün de 2 kişi de Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.” bilgilerine yer verdi

AdminAdmin