Sağlık
Giriş Tarihi : 16-03-2020 11:37   Güncelleme : 16-03-2020 11:55

Gerze'de Koronaya Karşı İlaçlama Yapıldı

Geçtiğimiz hafta sağlık bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Türkiye’de görünen korona virüs açıklamasının ardından tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de toplu kullanım alanlarına dezenfekte çalışmaları yapılıyor.

Gerze'de Koronaya Karşı İlaçlama Yapıldı

Çin’in Wuhan kentinde ilk olarak ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alarak binlerce kişinin ölümüne sebep olan korona virüsün ülkemizde de görüldüğünün açıklanmasının ardından tüm yurtta dezenfekte çalışmaları yürütülmeye başlandı.

Bu kapsamda Gerze Belediyesi de dezenfekte çalışmalarına başladı.

Vatandaşların bireysel olarak aldıkları önlemlerin yanı sıra toplu kullanım alanları, okullar, camiler, toplu taşıma araçları, taksiler, bankalar, resmi kurumlar, dolmuş durakları gibi tüm toplu kullanım alanlarını dezenfekte edildi.

İnsan sağlığına zararı olmadığı belirtilen dezenfekte ilacıyla toplu kullanım alanlarının ilaçlanmasının ardından, vatandaşlar da bireysel alınacak önlemler hususunda uyarıldı.

İlaçlamanın ortalama 4 – 5 gün geçerliliğini koruduğun söyleyen yetkililer, ilaçlandırma sırasında direk solunum yapılmaması ve kapalı alanların ilaçlanma işleminden sonra 10 dakika havalandırılması gerektiğini kaydettiler.

AdminAdmin