Sağlık
Giriş Tarihi : 03-09-2020 11:50   Güncelleme : 03-09-2020 16:07

Gerze'ye 4 Yeni Hekim Ataması

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü resmi internet sayfasında Sinop’a 46 yeni doktorun atandığını açıkladı

Gerze'ye 4  Yeni Hekim Ataması

Sağlık alanında hizmet kapasitesini her geçen gün genişleten Sinop’a Sağlık Bakanlığı tarafından Devlet Hizmet Yükümlülüğü ( DHY) kurası ile yeni hekim atamaları gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda il merkezinde hizmet veren Sinop Atatürk Devlet Hastanesi ve tüm ilçelerine toplamda 46 hekim ataması gerçekleştirildi. Bu kapsamda Gerze Devlet Hastanesi'ne 1 aile hekimi uzmanı ve 3 pratisyen hekim ataması yapıldı.

Yeni yapılan atamalarla birlikte Gerze Devlet Hastanesi'nde 2 dahiliye doktoru, 1 çocuk doktoru, 1 genel cerrah, 1 aile hekimi, 1 aile hekimi uzmanı ve 3 pratisyen hekim olmak üzere 9 doktor bulunuyor. Yapılan atamalarla ilgili bilgisine başvurduğumuz Gerze Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Yavuz Çalışkan, " yeni atanan hekim arkadaşlarımızla birlikte hastanemizde doktor sayısını 9'a çıkardık. Önümüzdeki aydan itibaren de hastanemizde sünnet, fıtık, kıl dönmesi, basur gibi c ve d tipi ameliyatlarımıza da başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Sinop’un ihtiyaçları dâhilinde gerçekleştirilen atamada; 1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 1 Nöroloji Uzmanı, 1 Radyoloji Uzmanı, 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 3 İç Hastalıkları Uzmanı, 1 Göğüs Hastalıkları Uzmanı, 1 Genel Cerrahi, 1 Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı, 2 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 3 Aile Hekimi ve 31 Pratisyen hekim eylül açı içerisinde göreve başlayacak.

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili olarak, “İlimize 31 Pratisyen ve 15 Uzman Hekim atamasının yapılmasında emeği geçen herkese Sağlık Müdürlüğü olarak şükranlarımızı sunarız.” ifadelerini kullandı.

Bundan sonra da açıktan atama, kurum içi ve devlet hizmet yükümlülüğü atamalarında Sinop’un ihtiyacı olan branşlarda atamalar devam edecek.

AdminAdmin