Sağlık
Giriş Tarihi : 02-09-2022 14:31   Güncelleme : 02-09-2022 14:51

Gerze’ ye 7 Pratisyen ve 1 Aile Hekimi

106. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası kapsamında Sinop ve ilçelerine 91 yeni doktor ataması yapılacağı belirtildi

Gerze’ ye 7 Pratisyen ve 1 Aile Hekimi

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sağlık Bakanlığı tarafından Sinop ve İlçelerine 91 yeni doktor atamasının yapılacağını müjdeledi.

Önümüzdeki günlerde çekilecek olan 106. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) kurasında illere tanınan doktor kontenjanları belli oldu.

Milletvekili Maviş atama kapsamında Sinop’a 74 pratisyen hekim ve 17 uzman doktor olmak üzere toplam 91 yeni doktor atamasının yapılacağını belirtti.

Doktor atamalarına ilişkin detayları paylaşan Maviş, ataması yapılan hekimlerin Eylül ayında görevlerine başlayacaklarını kaydetti.

Maviş, kura kapsamında Sinop ve ilçelerinde 74 pratisyen hekimin göreve başlayacağını, bununla birlikte 2 Aile Hekimi, 4 İç Hastalıkları Uzmanı, 2 Çocuk Hastalıkları Uzmanı, 1 Çocuk Cerrahisi, 1 Genel Cerrahi Uzmanı, 1 Çocuk Psikiyatristi, 1 Üroloji Uzmanı, 1 Anestezi Uzmanı, 1 Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, 1 Fizik Tedavi Uzmanı, 1 Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve 1 Kadın Doğum Uzmanı atamasının yapılacağını belirtti.

Bu kapsamda 1 Aile Hekimi, 1 Çocuk Uzmanı, Dahiliye Uzmanı, Genel Cerrahi Uzmanı bulunan, Kadın Doğum Kadrosu boş olan Gerze Devlet Hastanesine 7 Pratisyen Hekim ve 1 Aile Hekimi atamasının yapılacağı öğrenilirken;  

Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesine 15 Pratisyen Hekim, 1 Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, 1 Fizik Tedavi Uzmanı ve 1 Göğüs Hastalıkları Uzmanı;

Türkeli Devlet Hastanesine 9 Pratisyen Hekim ve 1 İç Hastalıkları Uzmanı; Durağan Devlet Hastanesine 1 Kadın Doğum Uzmanı, 10 pratisyen;

Ayancık Devlet Hastanesine 1 Anestezi Uzmanı, 1 Çocuk Uzmanı, 14 pratisyen hekim atamasının yapılacağı öğrenildi.

Maviş, yapılacak doktor atamalarının hayırlı olmasını dileyerek “Katkı ve himayeleri için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, İl Başkanımız Uğur Giresun’a ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Sinop’umuza, hemşerilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin