Sağlık
Giriş Tarihi : 14-01-2021 14:57   Güncelleme : 14-01-2021 17:09

Gerze’de İlk Aşılar Vurulmaya Başlandı

Koronavirüse karşı Sinovac firmasının geliştirdiği, Çin’den getirilen CoronaVac aşısı sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı

Gerze’de İlk Aşılar Vurulmaya Başlandı

Çin’den Türkiye’ye getirilen koronavirüs aşısı güvenlik testlerinin tamamlanmasının ardından ülkemiz genelinde ki hastanelere dağıtıldı. Bu kapsamda CoronaVac aşısı, Gerze Devlet Hastanesinde oluşturulan aşı odalarında sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.

İlçemizde ilk aşıyı Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Adem ÖZKAN oldu

Çin’den Türkiye’ye getirilen CoronaVac aşısı, 14 günlük analizlerin ardından 81 ile dağıtıldı. Sinop İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 13.01.2021 tarihinde Gerze Devlet Hastanesine ulaştırılan aşı, sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı.

Sağlık çalışanlarına, yapılan ilk doz aşıların ardından 28 gün sonra ikinci doz aşıların yapılacağını kaydeden hastane yönetimi  “Hastanemizde toplam tam teçhizatlı 5 aşı odası oluşturulmuş olup, hizmet vermeye başlamıştır.

Bugün itibari ile hastanemize de çalışan sağlık çalışanları aşıları olmaya başlayacaklardır.” ifadeleri kullandı.

Sinop İl Sağlık Müdürü Dr.Fatih Reyhanlıoğlu; Tüm sağlık çalışanlarımız kamu ve özeldeki poliklinik ve muayenehane işleten sağlık çalışanlarımız da dahil olmak üzere bu aşılama hizmetinden istifade edebilirler. Çalışanlarımız kendi çalıştıkları sağlık tesislerinde aşılama hizmetinden faydalanabilirler. Aşılama hizmetinden faydalanılması için MHRS’den randevu alınması esas. Şu anda sağlık çalışanlarımız için MHRS randevu cetvelleri tanımlanmış durumda. Bugün itibarıyla süreç başladı hepimiz için hayırlı uğurlu olsun. Tüm sağlık çalışanlarının iki doz aşılamasını sağlayabilecek kapasitede aşımız bakanlığımız tarafından gönderildi. Şu an için aşıda herhangi bir lojistik sıkıntımız yok” dedi.

AdminAdmin