Sağlık
Giriş Tarihi : 09-11-2020 15:36   Güncelleme : 11-11-2020 10:25

"Gerzelilerin Sağlığı İçin Çalışıyoruz"

Gerze Devlet Hastanesinde fiziki iyileştirme çalışmaları devam ediyor

"Gerzelilerin Sağlığı İçin Çalışıyoruz"

Yaklaşık 4 ay önce Gerze Devlet Hastanesinde göreve başlayan Başhekim Uzm.Dr. Adem Özkan ile İdari ve Mali İşler Müdürü Yavuz Çalışkan hastanenin fiziki şartlarını iyileştirmek adına ellerinden geleni yaptıklarını kaydettiler.

4 aydan bu yana Başhekim Özkan ile birlikte hastanede bazı fiziki düzenlemeler yaptıklarını belirten İdari ve Mali İşler Müdürü Yavuz Çalışkan, “göreve başlarken hastane de bazı düzenlemeler yapacağımızı ve yapılan bu düzenlemelerin hasta ile hasta yakınlarına fayda sağlayacağını belirmiştim” diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “bahsettiğim projelerden bir tanesi tüm hastaların efektif olacağı bir müşahede odası idi.

Şuan da acil katında hastaların başında 24 saat bekleyen bir hemşire arkadaşımızla birlikte 8 yataklı bir müşahede odası hizmet veriyor bu müşahede odasının hemen yanında da bir çocuk odası oluşturuldu.”

Eksik Olan Cihazları Temin Ettik

Hastanemizin poliklinik katında ki ışıklandırmalar zayıf ve hizmeti karşılayamayacak durumdaydı. Bu problemi çözmek için bir çalışma yaptık ve o da bitti. Şuan ameliyathanemizin içine geçtik, orada ki ışıklandırma çalışmalarımız devam ediyor.

Hastanemizi efektif duruma getirebilmemiz noktasında bazı eksikliklerimiz, eksik cihazlarımız vardı. Bu eksik cihazlarımızı İl Sağlık Müdürlüğümüzün yardımıyla temin ettik.

Yeni binasına taşınan Sinop Atatürk Devlet Hastanesinden eksik olan cihazları onarımını yaparak Gerze Devlet Hastanesi bünyesine kattık.”

Ameliyathane, Hizmet Vermeye Başlayacak

“Pandemi sürecinden dolayı ülke genelinde acil ameliyatlar dışında ameliyat yapılamıyor. Covid-19 sürecini atlattığımızda, yapılan çalışmalarla birlikte ameliyathanemiz hizmet verebilecek duruma getiriliyor.” diye konuştu.

Gerze’de sağlık hizmetinde bir aksama olmaması için çalıştıklarını belirten Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Adem Özkan, “hastanemizin doktor kadrosunda kadın doğum hariç bütün branşlarda bir doktorumuz bulunuyor. 1 dahiliye doktoru, 1 aile hekimi, 1 çocuk doktoru, 1 genel cerrah ve 1 tane de anestezi uzmanımız var fakat şuan hastanede ameliyat yapılamadığı için anestezi uzmanımız görevlendirmede.

Kadromuzda bir diş hekimiz ve görevlendirme ile gelen 1 diş hekimimiz daha var.

Diş Polikliniği ile ilgili şöyle bir anekdotu da vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum. Şuan diş polikliniğimiz hizmet vermekte fakat pandemi dönemindeyiz ve diş hekimlerimiz diğer hekimlerimize oranla hastanın ağız içiyle daha çok ilgileniyorlar.

Pandemi ile birlikte diş hekimlerimize bir yazı gönderildi; hekimlerimiz yalnızca uzun sürmeyen işlemleri yapabiliyorlar.

Uzun sürmeyen işlemlerden kastımız diş çekimi, dolgu ve protez. Protezlerde haftanın bir günü teknisyenimiz geliyor, hastaların ölçüleri alınıp teknisyene teslim ediliyor.

Randevu sistemiyle çalışıldığı için doktorlarımız kısıtlı sayıda hastayla ilgilenebiliyor. Bir doktor günde 15 hastaya bakabiliyor ve acil olmayan durumlar dışında bu hastalarımızın hepsi randevu alarak doktora muayene olabiliyor.

Doktorlarımız 08:00 ile 17:00 saatleri arasında çalışıyor ve bu durumda da her hasta için yarım saat muayene süresi veriliyor. Bu kapsamda da diş hekimlerimiz kanal tedavi gibi uzun sürecek işlemleri gerçekleştiremiyorlar.” İfadelerini kullandı.

AdminAdmin