Sağlık
Giriş Tarihi : 17-03-2016 10:30   Güncelleme : 17-03-2016 10:40

Hastanede Uzman Hekim Açığı

Hastanedeki Uzman Hekim Açığı Hastaları Mağdur Ediyor

Hastanede Uzman Hekim Açığı

Gerze Devlet Hastanesinde doktor eksikliği nedeniyle hastalar Sinop Devlet Hastanesine ya da çevre illerdeki hastanelere giderek tedavi olmaya çalışıyor.

Gerze Devlet Hastanesi bünyesinde an itibarı ile 2 Acil Hekimi, 1 Dahiliye Hekimi,  1 Genel Cerrahi hekiminin görev yaptığı, Kadın Doğum Uzmanı ve Çocuk Hekiminin yaklaşık bir buçuk yıldan bu yana henüz atanmadığı Haftanın iki günü (Salı ve Cuma günü) Kadın Doğum Uzmanının Sinop Devlet Hastanesinden Gerze Devlet Hastanesine geldiği öğrenildi.

Acil’de iki hekimin olması nedeniyle Toplum sağlığı merkezinden hekim desteği alındığı, zaman zaman da uzman hekimlerinde acilde nöbete kaldığı ve bu durumun poliklinik hizmetlerin de olumsuz aksamalara neden olduğu öğrenildi.

İlçemiz hastanesinde yeterli uzman hekimin bulunamaması nedeniyle hastaların genellikle Sinop Devlet Hastanesine sevk edildiği veya ilçede uzman hekim olmaması nedeniyle gerek ilçemiz, gerekse de köylerimizden gelen hastaların başka yerlere giderken maddi manevi olarak mağdur oldukları kaydediliyor.

 Hasta ve hasta yakınları, hekim yetersizliğinden dolayı yaşanan mağduriyetleri dile getirerek Gerze Devlet Hastanesi öncelikle ilçemiz olmak üzere Dikmen İlçesi ve köylerine, eski Yenikent beldesi şimdiki Yenikent Köyü sakinlerine sağlık hizmeti vermektedirler.

Ama hastanemizdeki uzman hekim yetersizliği nedeniyle gereken talebe karşılık verememektedir. Hasta yakınları yetkililerden ilçemizdeki hekim sıkıntısına bir an önce çözüm bulunması noktasında yardım beklediklerini ifade ettiler.

Seda ŞengülSeda Şengül