Sağlık
Giriş Tarihi : 14-01-2020 12:11   Güncelleme : 14-01-2020 12:26

Hijyen Dostu Okullar Ödüllendirildi

Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında belge töreni düzenlendi.

Hijyen Dostu Okullar Ödüllendirildi

Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul belge töreni düzenlendi.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının 1. dönemi içinde 14 okula "Beyaz Bayrak" sertifikaları 42 okula ise “Beslenme Dostu Okul” sertifikaları verildi.

Sultan Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen törene Sinop Vali Yardımcısı Murat Girgin, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan ile belge almaya hak kazanan okulların idarecileri katıldı.

TEMİZ VE YAŞANABİLİR BİR OKUL, AYNI ZAMANDA TEMİZ VE YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE, BİR DÜNYA DEMEKTİR

Törende konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız bu projenin okul sağlığı açısından büyük taşıdığını belirterek, ““Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımızın ortaklaşa yürütmüş olduğu Beslenme Dostu Okul ve Beyaz Bayrak Projeleri Okul sağlığı açısından çok büyük önem arz etmektedir. Bu projeler ile eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi, anne, baba veya öğretmenler tarafından çocuk yaşlarda bizzat öğretilen temizlik uygulamalarının ve beslenme alışkanlıklarının çocuklar tarafından uygulanarak alışkanlık haline getirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu alışkanlıkların doğru şekilde verilmesi, kişinin ileriki yıllarda sağlığını doğrudan etkileyecektir. Bu alışkanlıkların kazanılmasında; okullarımızın önemi inkâr edilemez. Bu nedenle biz diyoruz ki “Temiz ve yaşanabilir bir okul, aynı zamanda temiz ve yaşanabilir bir çevre, bir Dünya” demektir” diyerek okullardaki beslenme alışkanlığı ve hijyenin önemini vurguladı.

HEDEFİMİZ TÜM OKULLARIMIZA BU BELGELERİ VERMEK

Projenin başladığı günden bu yana sertifika almaya hak kazanan okul sayısının her geçen gün arttığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, projedeki hedefin tüm okulların bu projeden faydalanması olduğunu söyledi.

Yıldız; “Sinop Merkez ve İlçelerinde sadece bir eğitim-öğretim döneminde okullarımız teşvik edilerek ekiplerimizin ve okul müdürlerimizin özverili çalışması neticesinde 1. dönemi içinde 14 okula "Beyaz Bayrak" sertifikaları 42 okulumuz almaya hak kazanmıştır.

Başta sayın müdürüm olmak üzere tüm ekipler bağlamında Sağlık Müdürlüğümüzle birlikte güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Bunun için kendilerine teşekkürü bir borç biliriz. Bu arada da diğer okullarımızın da beyaz bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikası alması gerektiğini sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum. Okul idarecilerimizin bu yöndeki gayretlerinin devamını diliyor ve özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, çocuklarımızın hem bedenen hem de ruhen tam iyilik halinde, temizlik ve hijyen konusunda eğitim almalarını sağlamak görevimizdir. “Temizlik İmandandır” inancına sahip bir medeniyetin mensupları olarak bu doğrultuda hep beraber çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğimizi buradan duyuruyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, bu güzel faaliyetin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eder, faaliyetin hayırlara vesile olmasını dilerim” diye konuştu.

14 OKULA BEYAZ BAYRAK 72 OKULA BESLENME DOSTU OKUL UNVANI VERİLDİ

Sinop İl Milli Eğitim Müdürünün ardından, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan da bir konuşma gerçekleştirdi.

Erşan, “Çocukların beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim öğretimini sürdürmeleri amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliği ile yürütülen “Beslenme Dostu Okul” programı ve “Beyaz Bayrak” projesi kapsamında 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının 1. Dönemi içinde 14 Beyaz Bayrak, 72 okula ise Beslenme Dostu Okul unvanı verildi.

Okullar, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenerek bu ödülleri almaya hak kazandı” diye konuştu.

İLÇEMİDE BESLENME DOSTU VE BEYAZ BAYRAK ALMAYA HAK KAZANAN OKULLAR

Sinop Merkez ve ilçeleri genelinde 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının birinci yarısında ilçemizde Beslenme Dostu Okul unvanını alan Belören Ortaokulu, Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu, Karlı TOBB, Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gerze Anaokulu oldu.

Toplam 72 okuldan Beyaz Bayrak almaya hak kazanan ilçemiz okulları ise Özel Gerze Gülücük Anaokulu, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu, Gerze Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi oldu.

AdminAdmin