Sağlık
Giriş Tarihi : 14-10-2022 12:06   Güncelleme : 14-10-2022 14:08

İYİ Parti, Sinop ve ilçelerinde yaşanan sağlık sorunlarını meclise taşıdı

İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, Sinop ve ilçelerinde yaşanan sağlık sorunlarını meclise taşıdı

İYİ Parti, Sinop ve ilçelerinde yaşanan sağlık sorunlarını meclise taşıdı

İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır aracılığı ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM'ye soru önergesi verilmesini sağladı.

İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan Sinop'un sorunlarının çözümü ve gündeme gelmesi için her türlü yolu denediklerini söyledi. Şanlan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İlimiz ve ilçelerimizde yaşanan sağlık sisteminde ki sorunlar ile ilgili defalarca yerel ve ulusal basında açıklamalarımız olmuştu. Sinop'lu hemşehrilerimiz hastanelerden memnun ayrılana kadar, sağlık personellerimiz gönül rahatlığıyla işlerine gidip gelene kadar sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Genel Başkan yardımcımız ve Sakarya Milletvekilimiz Sn. Ümit Dikbayır beyin aracılığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verdirdiğimiz araştırma önergemizi Sinoplu hemşehrilerimiz ile paylaşıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın, Sağlık Bakanı Koca'ya yanıtlanması talebiyle TBMM' de yer verdiği o soru önergesi;

"Türkiye genelinde devasa hastaneler yapılmasına rağmen Sinop ilimizde, başta doktor ve diğer sağlık personeli eksikliği ve liyakatsiz yöneticilerden dolayı sağlık konusu ciddi sorun haline gelmiştir, hastalar diğer illere gönderilmeye başlanmıştır.

İl genelinde nüfus artarken, bu nüfus oranlarına göre ise ilde görev yapan doktor sayısı azalmıştır. Sinop' ta doktor başına düşen hasta sayısı her gün artmaktadır. Bu durum Sinop' ta tam teşekküllü özel hastane ihtiyacına da neden olmuştur.

Buna göre; 

1- Sinop il ve ilçelerimizde görev yapan uzman ve pratisyen doktor sayısı ne kadardır? Nüfusa göre sayı yeterli midir?

2- Doktor başına düşen hasta ortalamasının, Türkiye ortalamasından daha yüksek olmasının sebebi nedir?

3- Uzman hekim yetersizliği nedeniyle çevre illere gitmek zorunda kalan Sinoplu vatandaşlarımızın mağduriyetleri nasıl giderilecektir? Bu konuda çalışma yapılmakta mıdır? 

4- Sinop ve ilçelerinde hangi branşlarda doktor açığı bulunmaktadır? Bu açığı nasıl kapatmayı düşünmektesiniz?

5- Sinop ilimizdeki devlet hastane ve sağlık merkezlerinin başta görüntüleme cihazları olmak üzere ihtiyaç duyduğu araç ve gerçler neler olup; ne zaman temin edilecektir?

AdminAdmin