Sağlık
Giriş Tarihi : 21-09-2021 10:35   Güncelleme : 21-09-2021 10:50

Karadeniz “Derhal Liyakatli Atamalar Yapılmalı”

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz Sinop’ta özellikle sağlık kadrolarında gözlemlenen boşluklara tepki gösterdi

Karadeniz “Derhal Liyakatli Atamalar Yapılmalı”

Karadeniz, “özellikle pandemi döneminde sağlık kadrolarındaki bu boşluk akıl alır gibi değildir, derhal liyakatli atamalar gerçekleştirilmelidir’’ dedi.

“Derhal Liyakatli Atamalar Yapılmalı, Sağlık Kurumlarımızdaki Ağır Aksaklık Ortadan Kalkmalıdır’’

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz yaptığı yazılı açıklamada Sinop merkez ve ilçelerinde sağlık kadrolarında yaşanan boşluklara dikkat çekti. Karadeniz açıklamalarında “İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde sağlıkçılarımızın önemi yadsınamaz bir gerçek ve sağlıkçılarımıza ne kadar teşekkür etsek az. Fakat il merkezi ve ilçelerimizde sağlık kadrolarında göze batan ihmal akıl alır gibi değildir. Bu zorlu süreçte vatandaşımıza hizmet noktasında en önde yer alan sağlık kadrolarımızda yaşanan boşluklar izah edilemez.

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nin iki Başhekim Yardımcısı, Destek Hizmetleri Müdürü, İdari ve Mali İşler Müdürü, İl Sağlık Müdürlüğü’nde Destek Hizmetleri Başkanı, Sinop 112’de Başhekimi yok. Durağan Devlet Hastanesi’nde de Başhekim yok, Boyabat Devlet Hastanesi’nin Başhekimliğine ise vekaleten bakılıyor. Ayancık Devlet Hastanesi’nde İdari ve Mali İşler Müdürü bulunmuyor. Bir an evvel bu kadrolara liyakatli atamalar yapılmalı, vatandaşımıza hizmet noktasında en önde bulunan sağlık kurumlarımızdaki ağır aksaklık ortadan kaldırılmalıdır. Konunun yakinen takipçisi olacağız’’ ifadelerine yer verdi.   

AdminAdmin