Sağlık
Giriş Tarihi : 14-11-2020 09:35   Güncelleme : 14-11-2020 09:40

Kasım Ayının İlk 13 Gününde 1736 Pozitif Vaka

Chp’li Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop’taki güncel korona virüs vaka sayısını açıkladı

Kasım Ayının İlk 13 Gününde 1736 Pozitif Vaka

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop'taki Covid-19 vakalarındaki son durum hakkında bilgi verdi.

Vaka sayısının kış mevsimine girdiğimiz bugünlerde Türkiye genelinde olduğu gibi Sinop’ta da artış gösterdiğini belirten CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz açıklamalarına şu şekilde devam etti; “Haziran ayından başlayan normalleşme sürecinin ardından tüm illerde olduğu gibi ilimiz Sinop’ta da Covid-19 vaka sayısı yükselmiş durumda. Atatürk Devlet Hastanemizde Covid-19 dan yatan hasta sayısı toplam 140 kişidir. 1- 13 Kasım tarihleri arasında yapılan toplam test sayısı 4.805’tir. Bunlardan 1.736 kişinin sonucu pozitif çıkmıştır. Covid-19 testi pozitif olan 102 hastamız hastanemizin servislerinde, 38 hastamız da yoğun bakım ünitesinde yatarak tedavi görmektedir.

Evlerinde karantinada olan hastalarımız da dolaylı olarak vaka sayısının artmasına, bulaş riski oluşturmasına neden olmamak adına karantina kurallarına uymalarını rica ederim.

Tablo bu kadar vahimken, pozitif çıkan test sonuçları korkutucu boyuttayken, bu virüsün henüz bir aşısı yokken başta Sinoplu hemşehrilerim olmak üzere bütün yurttaşlarıma, sevdiklerimizin, ailemizin, çevremizdeki insanların sağlığı için daha özenli davranmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatırım.

Uzmanlar da kış aylarında virüsün yayılması için daha uygun bir ortam bulunduğunu söylüyor. İnsanlar yaz mevsimde ki gibi balkonda veya açık alanda oturamayacak, daha kapalı ortama girecekler ve soğuk havadan dolayı da havalandırma işleminin azaldığı ortamlarda bulunacaklar.

Vaka sayısında bu derecede ciddi artış yaşanıyorken evde, işyerlerinde, toplu taşımalarda tedbirleri elden bırakmamanın gerektiğini unutmayalım. Akraba, dost ziyaretleri, taziye ziyareti gibi bir araya gelinecek ortamlardan mümkün olduğunca uzak durmak virüsün bulaşma yayılma riskini de azaltacaktır. Hastalığın şikâyetleri grip ile benzerlik gösterdiğinden özellikle yaşlılarımızın ve kronik hastalığı olanların kış mevsiminde kendini daha da çok koruması gerekiyor.

Hastalığı herhangi bir belirti göstermeden yaşayanlarda mevcut. Bu durumu da unutmadan fiziki mesafe, temizlik ve maske kullanımı ile tedbirleri elden bırakmayalım. ‘’ ifadelerini kullandı.

AdminAdmin