Sağlık
Giriş Tarihi : 10-08-2022 12:01   Güncelleme : 12-08-2022 12:16

Korona virüs vaka sayısında düşüş yaşanıyor

İlçemizde korona virüse yakalanan vatandaşların sayısında düşüş yaşanıyor

Korona virüs vaka sayısında düşüş yaşanıyor

Yetkililer tarafından, ilçemizde pozitif vaka sayısının 2 haneli rakamlarda seyrettiği belirtilirken vaka sayılarında azalma yaşandığını kaydedildi.

Geçtiğimiz haftalarda, bayram nedeniyle şehir dışından gelenlerle birlikte maske kullanımı ve bireysel önlemlerin azalması, korona virüs tedbirlerine dikkat edilmemesi, kalabalıkta vakit geçiren kişi sayısının artması gibi sebeplerle ilçemizdeki vaka sayılarında büyük oranda artış yaşanmıştı.

Yetkililer vatandaşların daha çok ateş, öksürük, boğaz ağrısı şeklinde şikayetlerle başlayan hastalıktan korunmak için kalabalık ve kapalı ortamlarda maske kullanımı ve hijyen kurallarına uyulması konusunda dikkatli olmaları gerektiğini konusunda uyarılarda bulunurken test sonucu pozitif çıkan kişilerin 7 günlük karantina sürecinde evlerinden çıkmamaları gerektiğini kaydettiler.

Ayrıca yetkililer vatandaşlara hatırlatma dozuna ilgi göstermeleri gerektiğini hatırlatırken, son yaptırdığı aşının üzerinden altı ay geçenler için yeni hatırlatma dozu randevularının e-Nabız sistemine tanımlandığını belirttiler.

AdminAdmin