Sağlık
Giriş Tarihi : 06-02-2022 17:50   Güncelleme : 06-02-2022 18:00

Milli aşı TURKOVAC, Sinop’ta uygulanmaya başlıyor

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Milli covid-19 aşımız Turkovac’ın yarından (07 Şubat Pazartesi) itibaren Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde uygulanmaya başlanılacağı bildirildi

Milli aşı TURKOVAC, Sinop’ta uygulanmaya başlıyor

Türk Bilim insanları tarafından geliştirilen Covid-19 aşısı TURKOVAC, yarından itibaren Sinop Atatürk Devlet Hastanesi aşı polikliniklerinde uygulanmaya başlıyor.

Yerli ve milli aşımız TURKOVAC olmak isteyen vatandaşların MHRS’ den randevu alabileceğini ve randevu saatinde aşı polikliniklerine gelerek aşılarını olabileceklerini belirten Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu, “herkesi pandemi ile mücadelede en etkili silahımız olan aşılarımızı olmaya davet ediyorum. Turkovac inaktif aşı türü olup geleneksel ve yaygın olarak kullanılan iyi bilinen bir aşı türüdür. 18 yaş üstündekilere 4 hafta ara ile iki doz olarak uygulanmaktadır. Hatırlatma dozu olacaklara bir kez uygulanması yeterlidir. Milli aşımızı olmak için bekleyen tüm halkımızı randevularını alarak aşılarını olmak için pazartesi itibari ile Sinop Devlet Hastanemize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin