Sağlık
Giriş Tarihi : 13-05-2016 15:55   Güncelleme : 13-05-2016 16:30

Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi Verildi

Gerze Devlet Hastanesi Diş Kliniği Tarafından Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi Verildi

Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi Verildi
Gerze Devlet Hastanesi Diş Kliniği doktorlarından Dt.Yasemin Baş, Dikmen ilk ve ortaokulu öğrencilerine sağlıklı beslenme, ağız ve diş sağlığı konularında eğitimler verdi.

Dt. Yasemin Baş tarafından verilen eğitimlerde; hastalıklara sebep olan zararlı alışkanlıklara dikkat çekildi, hastalıklara karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgiler verildi ve sağlıklı beslenmenin önemi anlatıldı. Hazır gıdalarda bulunan katkı maddelerinin çocuklarda; algı düşüklüğü, dikkat eksikliği, öğrenmede güçlük, davranış bozuklukları, hiperaktivite, kanser, şişmanlık, anemi, iskelet sistemi bozuklukları, diyabet, böbrek bozuklukları, diş çürükleri vb. hastalıklara neden olduğu üzerinde duruldu. Çocukların sağlıklı olabilmesi, yaşamlarını ve fiziksel gelişimlerini sürdürebilmeleri için yeterli ve sağlıklı gıda almaları gerektiği anlatıldı.  Eğitimlerde ayrıca çocuklara dişlerin günde en az iki kere fırçalanması gerektiği ve dişlerin gün içerisinde fırçalanma sayısı kadar fırçalama süresinin de önemli olduğu eğlenceli yöntemlerle anlatıldı. Bol bol meyve ve sebze tüketip gereken vitaminler alındığında dişlerin çok çok daha sağlıklı kalacağı ifade edildi.

Öğrencilere verilen eğitimler sonrasında diş doktoru Dt.Yasemin Baş, dişlerin günde en az iki kez fırçalanması yönündeki uyarılarını tekrarlayarak minik öğrencilere diş fırçası ile diş macunu dağıttı.

 

Seda ŞengülSeda Şengül