Sağlık
Giriş Tarihi : 05-10-2017 15:17   Güncelleme : 22-10-2017 10:46

Sağlık için ''Her Gün 10 Bin Adım''

''3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'' nedeniyle yaklaşık kırk kişilik gruptan oluşan yürüyüşçüler ''sağlık için 10 bin adım'' attılar

Sağlık için ''Her Gün 10 Bin Adım''
 ''Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'' çerçevesinde İlçemiz Toplum Sağlığı Merkezi ve Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü organizesinde ''3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'' nedeniyle yaklaşık kırk kişilik gruptan oluşan yürüyüşçüler ''sağlık için on bin adım'' attılar.

Hükümet Konağı önünden başlayan yürüyüş, Atatürk Caddesi, Alaattin Şahin ve Tabaktaş Caddesi boyunca devam etti. Engel Deresi Mevkiinden geri dönüşü yapılan yürüyüş başladığı nokta olan Hükümet Konağı önünde sona erdi.

Yürüyüşe katılan vatandaşlardan bazıları akıllı telefonların adım ölçer uygulaması sayesinde yaptıkları ölçümlerde dönüş yolu da dahil olmak üzere toplamda on bin adım atıldığını belirttiler.

Sağlık için ''Her Gün 10 Bin Adım'' sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüşe genç yaşlı, kadın erkek her yaş grubundan yaklaşık 40 kişi katıldı.

Yürüyüşe katılan İlçe Sağlık Müdürü Halit Kolukırık, yürüyüş esnasında kısa bir konuşma yaparak günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmenin sağlıklı bir yaşamın ilk adımı olduğunu ifade etti. Kolukırık, konuşmasının devamında ''Günlük işlerimiz ve hayat telaşından dolayı birçoğumuz spor yapmak için yeterince zaman bulamıyoruz. Yürüyüş yaparak hem bedenen hem de ruhen sağlıklı ve üretken bireyler olmak adına önemli bir adım atmış olabiliriz. Bunu günlük yaşamımızın ve sosyal aktivitelerimizin bir parçası haline getirebiliriz. Hastalıklar olarak kanserler dâhil olmak üzere hipertansiyon, kalp hastalıkları, obezite, diyabet gibi birçok kronik hastalığın temelinde hareketsiz yaşam yatmaktadır. Bu hastalıklardan korunmakta fiziksel aktivite ve günlük düzenli yapılan sportif aktiviteler çok önemli ve koruyucu bir rol üstlenmektedir. Sağlıklı beslenmenin yanında sporu da hayatımıza entegre edebilirsek gelecek  adına gerçekten çok sağlıklı sonuçlar alabiliriz. Dünya  yürüyüş Günü olması münasebetiyle tüm Gerzelileri düzenli yürüyüş ve spor yapmaya davet ediyorum'' dedi.

Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü üyelerinden Murat Olgunsoy'da burada yaptığı kısa açıklama da kulüp olarak her pazar farklı mevkii ve parkurlarda doğa yürüyüşü yaptıklarını belirterek katılmak isteyen vatandaşları doğa yürüyüşlerine davet etti.
Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül