Sağlık
Giriş Tarihi : 15-12-2021 12:30   Güncelleme : 15-12-2021 13:48

Sağlıktaki 'GREV' Vatandaşı Mağdur Etti

Grev, hastanelere giden veya kontrolü olan vatandaşları mağdur etti!

Sağlıktaki 'GREV' Vatandaşı Mağdur Etti

Sağlık Çalışanlarının (Uzman Doktorların) grev eylemi ile alakalı olarak yeterli ve sağlıklı bilgilendirme (Duyuru) yapılamayınca, hastanelerde randevusu olan veya hastanelere giden vatandaşlar mağdur oldu.

Acil hastalar, diyaliz hastaları, gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak, covid-19 veya covid-19 şüphesiyle başvuranların poliklinik ve klinik tedavilerine devam edileceği her ne kadar dile getirilmiş olsa da, uzun süredir uzman doktor kontrolüne gitmek için bekleyen hastaların randevularının grev nedeni ile iptal edilmesi vatandaşları mağdur etti.

Birçok il veya ilçede Aile Hekimleri iş bırakma eylemine uyarken, Gerze Aile Sağlığı Hekimleri hizmetlerini sürdürdü.

VATANDAŞLAR GERİ DÖNDÜ!

Öte yandan gerek Gerze Devlet Hastanesinde, gerekse Sinop Devlet Hastanesinin söz konusu iş bırakma eylemi ile alakalı zamanında kamuoyuna yeterince ve daha kapsamlı bir bilgilendirme yapılmadığını söyleyen vatandaşlar, uzman doktorlar noktasında randevusu olanların ise sistem üzerinden “ ……. Randevuları iptal grev var” şeklinde mesaj atıldığı öğrenildi.

Mağdur olan vatandaşlar “hastaneye geldik, ‘grev var’ dediler. Tamam, hekimlerimizin bu eylemine saygı duyuyoruz fakat 'İlgili Sendika veya Sinop Tabipler Birliği grev ile ilgili olarak neden daha kapsayıcı bilgilendirme yapılmadı ”şeklinde yapılan eylemi sorguladılar.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Sinop Şubesi Başkanı Ayhan Çalık, Sinop kamuoyunu bilgilendirmek adına Sinop’ta bir gazeteye Sinop’ta sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi yapacaklarını, hekimlerin ve diş hekimlerinin gelirleri ve özlük hakları ile ilgili düzenlemeyi içeren ve TBMM’deki tüm partilerin oybirliğiyle getirilen yasa tasarısının Meclis içtüzüğüne aykırı biçimde geri çekildiği gerekçesi ile grev kararı aldıklarını, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile ortaklaşa alınan karar doğrultusunda da tüm Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da 15 Aralık tarihinde sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini dile getirmiş olsa da iş bırakma eylemi birçok hastayı mağdur etti.

AdminAdmin