Sağlık
Giriş Tarihi : 19-04-2022 12:38   Güncelleme : 19-04-2022 12:44

Sinop’ ta ilk kez kapalı göğüs cerrahisi ameliyatı yapıldı

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde (SADH) ilk kez kapalı göğüs cerrahisi ameliyatı gerçekleşti

Sinop’ ta ilk kez kapalı göğüs cerrahisi ameliyatı yapıldı

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde (SADH) ilk kez kapalı göğüs cerrahisi ameliyatı gerçekleşti. 

Travma sonrası göğüs boşluğunda sıvı ve pıhtı birikimi olan yaşı ileri bir hastaya Video Yardımlı Göğüs Cerrahisi (VATS) uygulandı. Yalnızca 3 santimetrelik bir kesiden kamera yardımı ile yapılan ameliyatta, planlanan cerrahi işlem başarıyla yapıldı. Hasta ameliyattan sonraki ikinci gün göğüs tüpü çekilerek taburcu edildi.

Ameliyatı gerçekleştiren ve SADH Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak göreve başlayan Op. Dr. İsmail Sarbay, kapalı cerrahi yöntemin akciğer ve mediasten hastalıklarında günümüzde daha çok tercih edildiğini ifade ederek, “Kamera yardımlı ufak kesilerden girilerek yapılan bu ameliyatların hastaya en önemli katkısı daha az ağrıya sebep olması ve hastaların daha hızlı bir toparlanma sağlamasıdır.

Sinop’ta ilk kez uygulanan bu işlemin benzerleri, eğitim aldığım Cerrahpaşa gibi birçok büyük merkezde yapılmaktadır. Hastanemizin imkanları dahilinde burada bu ve benzeri kapalı akciğer cerrahisi yapılabilir.

Bu hastamızda tek bir kesiden girerek kamera yardımı ile problemli dokuları akciğerden uzaklaştırdık. Bu sayede solunumuna katkıda bulunabildik. Hastamıza tekrar geçmiş olsun” dedi.

AdminAdmin