Siyaset
Giriş Tarihi : 16-03-2015 22:29   Güncelleme : 16-03-2015 22:51

Aday Adayları Ankara'da Ter Döküyor

AK Parti’de aday belirleme sürecinde temüyül yoklaması ardından ikinci aşama da sona erdi

Aday Adayları Ankara'da Ter Döküyor
 AK Parti’de aday belirleme sürecinde temüyül yoklaması ardından ikinci aşama da sona erdi. Genel merkeze çağrılan aday adayları oluşturulan komisyon tarafından mülakata alındı. Aday belirlemede her parti kendi kriterlerini uygularken, iki adayın yer alacağı AK Parti’nin listesinde kimlerin olacağı kamuoyu tarafından merak ediliyor. 

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler için aday belirleme süreci devam ediyor. Sinop'tan aday adayı olan isimler AK Parti Genel Merkezi'nde geçtiğimiz gün komisyonun karşısında ter döktü. Teşkilat temayülünü bitiren AK Parti’de ikinci aşama olan mülakat kısmı da tamamlanmış oldu.

AK Parti Sinop Milletvekili Aday Adaylarını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Başkanlığındaki alt komisyon dinledi. AK Parti Genel Merkezi’ne davet edilen 9 aday adayı ile alt komisyon yüz yüze mülakat yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Başkanlığında Suay Alpay, Zeynep Karahan Uslu, Sema Kırcı ve Hakkı Köylü’den oluşan alt komisyon, randevu verdiği aday adaylarını sırayla alarak dinledi. 

Bu arada aday adaylarının sıralarını beklerken oldukça heyecanlı oldukları dikkat çekerken, birbirleri ile yakın sohbetleri gözlerden kaçmadı. Yapılan mülakatta aday adaylarına “Neden Milletvekili olmak istiyorsunuz?”, “Daha önceden teşkilatta ne gibi görevler aldınız?”, “Sinop için ne gibi projeleriniz var” gibi sorular yöneltildiği öğrenildi. Aday adayları, sorulan soruları cevaplandırırken, kendilerini ve projelerini tek tek anlattı. Aday adaylarını dinleyen komisyon her biri hakkında rapor hazırlayarak bir üst komisyona iletecek. Alt komisyondan geçmeyi başaranlar ise üst komisyon üyelerinin gerçekleştireceği mülakata davet edilecek

Tamamlanan mülakatın ardından AK Parti Genel Merkezi'nin Sinop'ta önce sivil toplum kuruluşları, ardında da il genelinde vatandaş anketi yapacağı belirtiliyor. 
hakan akbaşhakan akbaş