Siyaset
Giriş Tarihi : 03-09-2015 19:43   Güncelleme : 03-09-2015 21:06

AK Parti'de 8 aday adayı başvuru yaptı

1 Kasım Erken Seçimleri için AK Parti'de bu gün sona eren başvurular kapsamında milletvekilliği için 8 aday adayı başvurusu gerçekleşti.

AK Parti'de 8 aday adayı başvuru yaptı
 Sinop'ta 1 Kasım Erken Seçimleri için AK Parti'de bu gün sona eren başvurular kapsamında milletvekilliği için 8 aday adayı başvurusu gerçekleşti. 

AK Parti’de aday adaylığı süreci 31 Ağustos tarihi itibariyle başlarken, 3 Eylül Perşembe günü mesai saati bitimine kadar sürdü. Başvurular ardından kesin aday listeleri 18 Eylül’de YSK’ya teslim edilecek.

7 Haziran Genel Seçimlerinde 15 ismin AK Parti’den aday adayı başvurusu yaptığı Sinop'ta 1 Kasım seçimleri için başvuru sayısı düşerken, bu gün itibariyle 8 ismin başvuru yaptığı öğrenildi. 


Buna göre; 7 Haziran'da milletvekili olan eski il başkanlarından Cengiz Tokmak ile geçen seçimlerde 2.sıra aday olan Nazım Maviş aday adaylığı müracaatlarını yinelerken, bir önceki seçimde aday adayı olan İbrahim Kanber ile iş adamları Seyit Ali Çetin, Fahri Alkan, Fatih Candar Can ve yeni isimler Bilal Şimşirgil ile Yaşar Deniz'in resmi başvuru yaptığı öğrenildi. 
hakan akbaşhakan akbaş