Siyaset
Giriş Tarihi : 24-10-2015 12:39   Güncelleme : 24-10-2015 13:58

Altay Gerze'de Konuştu

Engin Altay ve beraberinde ki heyet, Demokrasi Parkının önünde CHP ilçe başkanlığının düzenlediği mitinge katılarak vatandaşlardan destek istedi.

Altay Gerze'de Konuştu
 Kalabalık bir konvoyla ilçeye gelen Altay’a CHP Sinop Milletvekili adayları Barış Karadeniz, Turgay Dinçel, İl Başkanı Kadir Yavuz , İlçe Başkanı İlknur Kara, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek ve Gerze Belediye Başkanı O. Belovacıklı eşlik etti.

İlk olarak söz alan CHP Sinop Milletvekili adayı Barış Karadeniz, yoğun bir seçim çalışması yürüttüklerini ve bu bağlamda hafta sonu Sinop’un ilçelerindeki vatandaşlarla buluşup destek istediklerini belirtti.

Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini hatırlatan Karadeniz, Kısa sürede seçilmelerine rağmen Sinop’u başı dik ve onurlu bir şekilde temsil ettiklerini ifade etti.


Daha sonra söz alan CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Adayı Engin Altay ise Ak Parti ve Başbakan Davutoğlu’na yüklenerek, Ak Partinin 7 Haziranda milletin tercihini yok saydığını ve milli iradeye saygı duymadığını dile getirdi.

Ak Parti 6-7 puan daha oy kaybı yaşayacak

Milletin kendi tercihini hiçe sayanlara en büyük cevabı 1 Kasım’da vereceğini kaydeden Altay, “7 Haziran’da vatandaş 13 yıl ehliyeti verdiği hükümetten bu ehliyeti almak istedi, Ancak mevcut iktidar oturduğu koltukta kalkmaya razı olamadı ve ülke yeni bir seçime sürüklendi. Ben İstanbul’da yürüttüğüm çalışmalarında bizzat şahit olarak söylüyorum ki Ak Parti bu seçim en az 6-7 puan daha oy kaybı yaşayacaktır.”  

Konuşmasında Ak Parti ve MHP’nin seçim vaatlerini CHP’den kopyaladığını iddia eden Altay, “CHP’nin 7 Haziranda ki seçim vaat broşürlerinden Kılıçdaroğlu’nun resmi çıkartılıp, yerine Davutoğlu ve Bahçeli’nin resmi, altı okun yerine ise ampul ve üç hilal konulmuş sanki. 7 Haziranda CHP’nin yapmış olduğu vaatlerin diğer partileri de harekete geçirmiş olması sevindirici” ifadelerini kullandı.


Vatandaşın 1 Kasım’da oyları ile Türkiye’nin geleceğini belirleyeceğini ifade eden Altay, “Vatandaşlarımız 1 Kasım’da oyları ile Huzur yâda iç savaş arasında Tercih yapacak. Ben halkımızın Sevr Anlaşmasını yırtıp attığı gibi, 1 Kasımda da üzerinde ki üzerinde ki baskı ve tahakkümü yıkıp geçeceğine inanıyorum.”

Konuşmasında son olarak CHP’nin son yıllarda büyük bir dönüşüm yaşadığını kaydeden Altay, bu dönüşümün başkalaşma olmadığını, yeni projeler ve kampanyalarla CHP’nin oy verilecek en güçlü parti konumuna geldiğini de ifade etti.





AdminAdmin