Siyaset
Giriş Tarihi : 10-04-2019 22:14   Güncelleme : 10-04-2019 22:51

Ayhan, Bu Türkiye'ye Örnek Bir Davranıştır

Sinop Basınından Barış Ayhan'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Ayhan, Bu Türkiye'ye Örnek Bir Davranıştır

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan; Sinop basını, özellikle ulusal basına ve Türkiye’nin birçok ilinde olmayan, profesyonellikle ve tarafsızlık ilkesini sonuna kadar uygulayarak, adaylar arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin görevini en iyi şekilde yerine getirmiştir” dedi.

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteciler, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ve cemiyet üyesi gazetecileri makamında ağırlayan Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinoplu gazetecilerle uzun süre sohbet etti.

SİNOP, SON DERECE DÜZEYLİ BİR SEÇİM SÜRECİNİ GERİDE BIRAKTI

31 Mart yerel seçimleri sonrasında Sinop’un Belediye Başkanı olarak seçilen Barış Ayhan’a görevinde başarılar dileyen Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, geride kalan seçim sürecinde, Sinop Belediye Başkan Adaylarının, tüm Türkiye’ye örnek bir propaganda süreci yürüttüklerini söyledi.

Demirel; “Sinop bizce son derece düzeyli bir seçim sürecini geride bıraktı. Ne siz ne de diğer belediye başkanı adayları son derece saygılı bir şekilde seçim çalışmalarını yürüttü. Sinop’ta bölünmeler, ayrışmalar yaşanmadı. Bu durumun hem size hem diğer partilere hem de Sinop’a bir kazanım sağladığı kanaatindeyiz. Sinop basını seçim sürecinde sizin ve diğer belediye başkanı adaylarının seçim çalışmalarını vatandaşlara duyurdu. Bundan sonraki süreçte de Sizin başkanlığınızda devam edecek olan belediyemizin yaptığı faaliyet ve çalışmaları duyurmaya devam edecek. Bizim Sinop basını olarak siz ve diğer yetkililerimizden ricamız, basın ile iç içe ve istişare içerisinde olmanızdır. Bu vesile ile Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti olarak sizlere hayırlı uğurlu olsun diyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” dedi. 

SİNOP BASINI GÖREVİNİ EN İYİ ŞEKİLDE İCRA ETTİ

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop basınının, geride kalan seçim sürecinde tarafsızlık ilkesi ile görevini en iyi şekilde icra ettiğini söyledi.

Ayhan; “Böyle geniş katılımlar bizleri çok mutlu ediyor. Sizlerin de bu geniş katılımlı ziyaretiniz bizi mutlu etti. Bizler de 100 günü aşan bir seçim propaganda sürecinin startını sizleri ziyaret ederek vermiştik. O günde söylemiştik. Basın bizim müşterek sesimizdir. Basın, Sinop’un her köşesinden haberdar olur. Bu sebeple bu sürece ilk olarak sizlerle başlayalım demiştik.  Şimdi bizler de yoğun bir ziyaret süreci içerisindeyiz. İnşallah bu yoğunluğumuz azaldığı zaman, yine ilk sizleri ziyaret edeceğiz.  Biliyorsunuz, çok yoğun ve uzun bir propaganda dönemi geçirdik. Biz, 2 Aralık tarihinde ön seçim yaptığımızda seçime tam 120 gün vardı. AK Parti’nin adayı Sayın Ali Çöpcü, bizden bir hafta önce belli olmuştu. O uzun maraton içerisinde biz Sinop basınını hep yanımızda hissettik. Seçim döneminde yaptığımız faaliyetleri, hemen ertesi gün basın yayın organlarımızda, herhangi bir ayrım yapmadan basın yayın mecraların gördük. Bu süreçte Sinop basını özellikle ulusal basına ve Türkiye’nin birçok ilinde olmayan, profesyonellikle ve tarafsızlık ilkesini sonuna kadar uygulayarak, adaylar arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin görevini en iyi şekilde yerine getirmiştir. Bu anlamda hem sahada olan hem işim mutfağında olan tüm basın mensuplarını bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.

BU ZAMANA KADAR RAKİPTİK, BUNDAN SONRA DOSTUZ

Seçim propaganda sürecinde diğer partilerin Belediye Başkan adaylarının centilmenlik ve saygı çerçevesinde çalışmalarını gerçekleştirdiklerinin altını çizen Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, her birine ayrı ayrı teşekkürlerini sunduğu başkan adayları ile seçin sürecinde rakip bundan sonra ise dost olarak devam edeceklerini ifade etti.

Ayhan; “Sinop’ta adaylar da iyi bir ders verdi ve bence sınavı geçtiler. Her bir aday, tamamen bir centilmenlik içerisinde, birbirine saygı ve sevgi çerçevesinde bir süreç geçirdiler. Bu anlamda 31 Mart seçimlerinde bu güne kadar rakip, bugünden sonra dost olarak devam ettiğimiz arkadaşlarıma da ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Cemiyet Başkanımız Cengiz Demirel ve diğer basın emekcileri Sinop Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Sönmez'ide makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundular.

hakan akbaşhakan akbaş