Siyaset
Giriş Tarihi : 18-11-2020 12:39   Güncelleme : 18-11-2020 16:25

Babacan, Sinop’a Geliyor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sinop 1. Olağan İl Kongresi kapsamında 21 Kasım Cumartesi günü Sinop’a gelecek

Babacan, Sinop’a Geliyor

Ali Babacan Genel Başkanlığında 9 Mart 2020 tarihinde kurulan DEVA Partisi, Olağan İl Kongrelerini yapmaya başladı. Kuruluşundan bu yana 23 ilde yapılan olağan kongrelerle birlikte 77 İl Başkanının da ataması yapıldı.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve 13. Bölge Komisyon Başkanı İdris Şahin ve beraberindeki genel merkez yöneticileri 6 Haziran 2020 tarihinde Sinop’u ziyaret etmiş ve bu ziyaretten kısa bir süre sonra Birhan Yalçın DEVA Partisi Sinop İl Başkanı olarak atanmıştı.

DEVA Partisi Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın, DEVA Partisinin ülke genelinde devam eden İl Kongreleri kapsamında 21 Kasım 2020 Cumartesi günü Sinop İl Kongresinin gerçekleşeceğini ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Sinop’a gelerek kongreye katılım sağlayacağını belirten bir basın toplantısı düzenledi.

Demokrasi ve Atılım Partisi Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın parti binasında gerçekleşen basın toplantısında ; “Değerli Basın Mensupları, tarafımızdan yapılan, basın toplantısı çağrı ve davetimize, yoğun gündeminize rağmen, katılım sağlamanız nedeni ile sizlere tek tek teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Değerli arkadaşlar;

Kısa adı DEVA olan Demokrasi ve Atılım Partisi, Genel Başkanımız, Sayın Ali Babacan ve ülkemizin yetiştirdiği çok değerli 90 kişilik Kurucular Kurulu üyelerimizle ile yola çıkmış, 9 Mart 2020 tarihinde de kuruluşu gerçekleştirilmiştir. 9 Mart 2020 tarihinden hemen sonra Demokrasi ve Atılım Partisi’nin Yurt genelinde örgütlenmesi için il il, ilçe ilçe yollara düşülmüş ve pandeminin de yarattığı olumsuzluklara rağmen çok kısa sürede, çok önemli mesafeler kat ederek, bugün itibari ile 77 İl Başkanımız atanmış olup, 23 ilimizin 1. Olağan İl Kongreleri bitmiştir. Allah nasip ederse, 10 Aralık 2020 tarihine kadar 41 İl kongremizi tamamlayarak, DEVA Partisi seçimlere katılma kriterlerini gerçekleştirmiş olacaktır. Bundan sonraki süreçlerde de İl kongrelerimiz hızlı bir şekilde devam edecektir.

Sizlerin de bildiğiniz gibi bu kapsamda DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve 13. Bölge Komisyon Başkanı Sayın İdris Şahin Genel Merkez yöneticilerimiz ile birlikte 6 Haziran 2020 tarihinde Sinop İlimizi ziyaret etmişler, bu ziyaret sonrası, Partimizin Deva partisi.org sitesinden, Sinoplu hemşerilerimizin yapmış olduğu müracaatlar sonucunda, Sinop’tan 7 kişi olarak Genel Merkeze davet edildik. Uzun süren görüşmeler neticesinde, Sinop Kurucu İl Başkanlığı Genel Başkanımız Sayın Ali BABACAN tarafından, şahsıma tevdi edilmiştir.

İlimizin çok değerli basın mensupları;

Partimizin 9 Mart 2020 tarihinde kuruluşundan hemen sonra 11 Mart 2020 tarihinde, Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan tarafından, 83 milyon vatandaşımıza sunulan Parti manifestosunda, bir bölümünü dikkatlerinize sunmak istiyorum. Genel Başkanımız Sayın Babacan manifesto konuşmasında Birleştirici, kapsayıcı ve umut veren bir siyaset üreteceğimizi, kutuplu siyasete bulaşmayacağımızı, çoğulcu siyaseti esas alacağımızı, iş birliğine açık olacağımızı, ilke ve değerlerimizden asla vazgeçmeyeceğimizi, çözüm odaklı hareket edeceğimizi, ortak aklı esas alacağımızı, milletimize şimdiden beyan ve taahhüt ediyoruz.” Demektedir. Parti manifestomuz tabi ki bu satırlardan ibaret değildir. Ancak bu satırlar çoğulculuğu esas alan bir yönetim anlayışının en açık ifadesidir. Bugün ülkemizde yaşanan sorunları dikkate aldığımızda, çoğulculuğun bir kenara atıldığını, karar merciinin, tek merkezden ve bir kişinin, istek ve arzusuna göre şekillendirilmeye çalışıldığını görmekteyiz. Böyle bir yönetim anlayışında, demokrasiden, hukuktan, adaletten, liyakatten çok da söz edilemeyeceği, demokrasinin olmazsa olmazlarından, uzaklaşıldıkça sorunların çığ gibi büyüyeceği aşikârdır.

İşte bu noktada beni ve yol arkadaşlarımı DEVA Partisine çeken, çoğulcu anlayışın DEVA’da gerçek anlamını bulmasıdır.

Değerli Arkadaşlar;

Bu düşüncelerimi sizlerle paylaştıktan sonra 21 Kasım 2020 Cumartesi günü 1. Olağan Sinop İl Kongremizi gerçekleştireceğimizi belirterek, kongremiz hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.

Hemen belirteyim ki, Partimizin çok değerli Genel Başkanı Sayın Ali Babacan Sinop İl Kongremiz nedeni ile İlimizi onurlandıracak, bizlerle ve Sinoplularla bir araya geleceklerdir. Bu konuda hazırlanmış bulunan programımızı da, siz değerli basın mensuplarının aracılığı ile tüm Sinoplu vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum. Programımıza göre, Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan ve beraberindekiler, 21 Kasım 2020 Cumartesi günü saat 16.00’ da Küçük sanayi Çarşısı karşısı Opet İstasyonu mevkiinde karşılanacak, buradan İl Kongremiz için Sinop Kültür Merkezine geçilecektir. Saat 18. 00 itibariyle Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan Kaleyazısı Mahallesi, Sakarya Caddesi başından itibaren esnaf ziyaretlerinde bulunacak, Alaaddin Camii karşısında bulunan DEVA Partisi Sinop İl Başkanlığı binamızın da, Sayın Genel Başkanımız tarafından açılışı yapılacaktır. Parti Binamızın açılışından sonra Sakarya Caddesi, Atatürk Caddesi ve Tersane mıntıkalarında esnaf ve halkımız ile görüşmelerini sürdürecek olan, Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan Saat 19.00 da Balıkçı Parkında Meslek Odaları, Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri ve basınımızla bir araya gelerek, İlimizin sorunları ve çözüm yollarına ilişkin sohbet toplantısına katılacaklardır.

Çok değerli basın mensubu arkadaşlarım;

Ülkemiz çok zor bir süreçten geçmektedir. İçeride yaşanan derin ekonomik sıkıntılar, demokrasimizin aldığı yaralar, düşünce özgürlüğü ve basın özgürlüğünde korku ikliminin hüküm sürmesi, Hukukun yerle bir oluşu, işsizliğin giderek artan bir grafik çizmesi, umudun yerini umutsuzluğun alması, Uluslararası ilişkilerde yaşanan açmazlar, maalesef bugünümüzü ilgilendirdiği gibi geleceğimizi de ilgilendirmektedir.

Ülke genelindeki sorunlarımızın, belki, daha çoğu maalesef ilimiz genelinde de hüküm sürmekte, başta esnafımız ve iş çevrelerimiz olmak üzere, her alanda ekonomik sıkıntılar ilimizde de had safhalara ulaşmaktadır. İşsizlik ise İlimizde maalesef, Türkiye ortalamalarının üzerinde seyretmekte, buna bağlı göç hareketliliği giderek ivme kazanmaktadır.

Tüm bunlara rağmen, gerek ülkemiz ve gerekse Sinop’umuz adına, umutsuzluğa yer yoktur. Her derdin bir Devası mutlaka vardır.

Bu bağlamda, Türkiye’nin DEVA’sı hazır, Sinop’un DEVA’sı hazırdır.

Basın toplantımıza katılımınız nedeni ile bir kez daha teşekkür ediyor, aracılığınız ile tüm halkımızı 21 Kasım 2020 cumartesi günü yapacağımız kongre programının her aşamasına davet ediyor, şahsım ve Partimiz adına saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

AdminAdmin