Siyaset
Giriş Tarihi : 05-05-2022 12:38   Güncelleme : 05-05-2022 16:18

Bağcılar İlçe Başkanı, Canlı Yayında Soruları Yanıtladı

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, Gazeteci Fatih Uysal'ın Canlı Yayın Konuğu Oldu

Bağcılar İlçe Başkanı, Canlı Yayında Soruları Yanıtladı

1 Mayıs 2022 tarihinde İstanbul Bağcılar Kestane Bahçesi Şerife Bacı Konağında yaptığımız canlı yayında AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz canlı yayında soruları yanıtladı.

Samimi bir sohbet havası ve ortamında geçen canlı yayında yine aynı samimiyetle Gerze’ nin Sesi gazetesi İmtiyaz Sahibi Fatih Uysal’ ın sorularını cevaplayan AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, ilçe başkanı olduktan sonra yoğun bir programla çalıştığını fakat bu çalışma programına büyük bir aşk ve heyecanla ayak uydurduğunu söyledi.  

Tüysüz Gazeteci Fatih Uysal’ ın, “eğitim hayatınızın ardından 2004 yılından bu yana oldukça yoğun bir şekilde Sivil Toplum Kuruluşlarında, 2011 yılından bu yana ise AK Parti Teşkilatı içinde aktif olarak görev yaptığınızı görmekteyiz. İlçe Başkanı olmadan önce ve ilçe başkanı olduktan sonra da sabah namazından tutun sahur programlarına kadar sizleri etkinliklerde görmekteyiz. Benim sorum bu kadar yoğunluğu nasıl kaldırabiliyorsunuz en önemlisi ise bu yoğunluk arasında ailenize vakit ayırabiliyor musunuz? şeklinde yönlendirdiği soruyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın bir sözünü kullanarak cevapladı. Tüysüz, “bu soruyu şöyle cevaplamak isterim: Sayın Cumhurbaşkanımız bu yönüyle çok manidardır, ‘aşk ile çalışan yorulmaz’  der. Bir işi aşkla, severek, heyecanınızı muhafaza ederek yaptığınız takdirde yorulmanız mümkün değil.

Elbette ki insan biyolojik bir varlık, uykuya, dinlenmeye de ihtiyacı var ama yaptığımız işleri, çalışmaların tamamını aşkla yapıyoruz, heyecanlıyız ve bir davamız var. Bu anlamda bakıldığında yorgunluk ve bezginlik bizler için mümkün olmuyor.  Ailemiz bizim en önemli direnç kaynağımız, enerjimizin en önemli kısmını oradan alıyoruz. Elbette zamanımızın çoğunu aileme ayıramıyorum ama haftada bir günümü onlarla geçirmeye çalışıyorum” diye konuştu.

SİNOPLULARIN RİCALARINI EMİR KABUL EDİYORUM

Sinoplu Sivil Toplum Kuruluşları ile sık sık ziyaret etmeye çalıştığını belirten İlçe Başkanı Tüysüz, Gazeteci Fatih Uysal’ ın “İstanbul’daki Sinop dernekleri ile hangi sıklıkta görüşüyorsunuz, birlikte hangi çalışmaları yürütmektesiniz?” şeklindeki sorusunu, “ Sinoplu’yum, hayatımın bir kısmı memleketimde geçti, çocukluğumun bir kısmı Durağan’ da geçti akabinde tekrar İstanbul’ a geldim. Memleketimize karşı bir muhabbetimiz, özlemimiz, vefa borcumuz hala var. Sinoplu Sivil Toplum Kuruluşlarını elimden geldiğince ziyaret ediyorum, ricalarını emir kabul ediyorum” diye cevapladı.

“Sinop özelinde belediyelerimizle olan iletişiminizi, dirsek temasınızı sormazsak hata yapmış oluruz. Rüstem Bey, Sinop’ taki belediyelerle bağınız nasıl? Bu konuda da bir şeyler söylemek ister misiniz?” sorusuna İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, “bir STK ve siyasetçi olarak bu durum sanırım insanın yapısıyla ilgili bir durum. Merkezle birlikte 9 ilçemiz var, ilçelerimizin tamamında ilçe başkanlarımız ve belediyelerimizle, Milletvekilimiz Sayın Nazım Maviş’ le, Sayın Bakan Yardımcımız Mehmet Ersoy’ la birlikte de her zaman diyalog halindeyiz.

Belediyelerimizle ilgili yapabileceğimiz yardım ve destekler ile her zaman onların hizmetinde olduğumuzu belirtiyoruz. Her ne kadar İstanbul’da siyasetçi olsak da Sinop’ta hemşehrilerimizle, ilçe başkanlarımızla iç içeyiz, onların her zaman hizmetindeyiz. Belediyelerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz” şeklinde cevap verdi.

VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARINDAN BİRİ GÖÇMENLER

Gazeteci Fatih Uysal’ ınson dönemde Bağcılar ilçesinde ki göçmenler asayiş olaylarıyla gündeme sıklıkla geldi.  İstanbul’un en büyük ve yabancıları en fazla bünyesinde barındıran bir ilçenin başkanı olarak bu konuda neler söylemek istersiniz?” sorusunu cevaplayan Tüysüz, “sahaya çıktığımızdan bu yana vatandaşlarımızın sorunların biri göçmenler,  bizim ilçemizde de belli bir göçmen stoğu mevcut. Asayişle ilgili problemler elbette bizlerde de yaşanıyor, emniyetimizle, belediyemizle birlikte istişare yapıyoruz.  

En büyük sıkıntı son zamanlarda Afganistan’dan gelen göçmenlerle ilgili. Asayişle ilgili sıkıntılarımız var ama şunu da ifade edeyim, asayiş olaylarında göçmenlerin asayişi bozmayla ilgili oranları yüzde 5 falandır. Mesele göçmen olunca haliyle halkımızın tüm hassasiyeti o bölgeye evriliyor, böyle de olunca daha çok dikkat çekiyor. Gönül ister ki ilçemizde göçmenlerle ilgili bir sıkıntı olmasın ama bu bir hakikat” diye konuştu.   

BİZ GÜCÜMÜZÜ REİSİMİZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’ DAN ALIYORUZ

Yapılan hizmetleri rıza için yaptıklarını belirten İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, “bir röportajınızda “biz bu güne kadar şu kadar esnafa, bu kadar kişiye dokunduk” demektesiniz. Yine aynı şekilde sosyal medya hesaplarınıza baktığımızda Ramazan gününde sahur programında, öğlen başka bir etkinlikte, iftar da keza başka bir yerde, ev ziyaretlerinde sizleri görmekteyiz.  Bu kadar koşuşturmaca partinin bir dayatması mı, yoksa bu sizin yaşam tarzınızla alakalı bir yoğunluk mu? Neden bu kadar koşturmaca desem neler söylemek istersiniz?” şeklindeki soruyu “biz buradaki en büyük gücü Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’ dan alıyoruz. Biz dava insanıyız, yolun yolcusuyuz, yaptığımız hizmetleri rıza için yapıyoruz. Siyasette bir kariyer planlamamız yok, yaptığımız işleri en güzel, en mükemmel şekilde yapma gayreti içerisindeyiz. Siyasete 1995 yılında Refah Partisi Gençlik Kollarında başlamıştım akabinde Bağcılar ilçe yönetiminde devam ettik. Geçtiğimiz yıl görevi devraldık, aldığımız görevle birlikte arazide çalışmaya başladık. Burada bizim en güçlü tarafımız ekibimiz, çok sağlam bir ilçe yönetimimiz var, bununla birlikte mahalle ana kademe başkanlarımız var, kadın kollarımız var, gençlik kolları başkanlığımız ve yönetimleri var, onların verdiği enerji bizleri daha çok motive ediyor.

Planlı, programlı, teknolojik imkânlardan ve sosyal medyadan da faydalanarak 39 ilçemize örnek olacak, rehberlik edecek çalışmalar yapmak gayreti içerisindeyiz. Bu çalışmaların en önemli ve etkilisi esnaf ziyaretleri.

Bağcılar' da yaklaşık 47. 690 esnafımız var, yaklaşık olarak 32. 200 esnafımızı ziyaret ettik. Kalan kısmını da bu yılın sonuna kadar bitirmiş olacağız, dokunulmadık kimse kalmayacak. Siyaset insana dokunma sanatıdır, vatandaşın elini tuttuğumuzda, gözüne baktığımızda ne anlatmak istediğini anlayabiliyor muyuz, önemli olan bu.  

Sivil Toplum Kuruluş ziyaretleri yapıyoruz:  Bağcılar olarak 39 ilçenin en büyüğüyüz ve 1069 Sivil Toplum Kuruluşu var. %45’ ine Bağcılar’ da ulaşmışız. Ya taziyesine, ya düğününe, ya yönetim kurulu toplantısına gitmişiz, bir şekilde dokunmuşuz, ulaşmışız” diye cevapladı.   

BİZİM PROJELERİMİZ TÜRKİYE’ NİN DÜNYA KONJONKTÜRÜNDEKİ YERİYLE ALAKALI PROJELER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimine 2019 seçimlerinde tıkır tıkır işleyen bir belediye teslim ettiklerini söyleyen Tüysüz,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi ile ilgili olarak yaptıkları çalışmaların günü kurtarmaya yönelik olduğunu söyledi.

Tüysüz, “Cumhuriyet tarihinde bu kadar süre iktidarda kalan bir partimiz olmadı, bu AK partiye nasip oldu, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin sayesinde oldu.

2019 yılında milletimiz bir takdirde bulundu, en son seçimde karşımızdaki grup birleştiği ve tek parti olarak çıktığı için Büyükşehir Belediyesini kaybettik. Milletimizin bu konudaki kararına saygımız sonsuz.

‘Her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır’  düsturundan hareketle durumu yorumlarsak bizler 20 senedir iktidarda olan bir partiyiz. Bizlerle birlikte doğan, büyüyen ve bizde önceki iktidarları bilmeyen, tanımayan gençlerimizin kafasında bir acaba vardı.  

2019 yılında biz emaneti muhalefete teslim ettik ve tıkır tıkır işleyen bir belediye teslim ettik, kendine yetebilen, kendi imkânlarıyla yatırım yapabilen, borçlanması olmayan Büyükşehir Belediyesini teslim ettik.

1 ila 5 yaş arasında Avrupa’ nın en genç otobüs filosunu teslim ettik. Bugün geldiğimiz noktada bu otobüslerin tamamına yakınının yollarda kaldığını, yandığını çok rahat görebiliyorsunuz. Bu İstanbul için, Türkiye için çok acı bir tablo.

Yaptıkları çalışmalar günü kurtarmaya yönelik, biz AK Parti olarak vizyonel projelere imza atmış durumdayız, hedeflerimiz var: 2023, 2053, 2071 diyoruz bunlar sembolik rakamlar değil, bunların altı dolu. Biz günlük düşünen bir parti değiliz, bizim projelerimiz gelecek nesillerine yönelik, Türkiye’ nin dünya konjonktüründeki yeriyle alakalı projeler. Biz hedeflerimizi koyarken bu hedeflere gidecek bütün argümanları da oluşturan çalışmalar içerisindeyiz.

Bugünün gençleri Büyükşehir Belediyesi AK Parti iktidarındayken nasıldı? Muhalefetteyken nasıl? Bunu gördü. Büyükşehir Belediyesi şu anda borç alamaz, kilitlenmiş vaziyette.

2024 seçimlerinde milletimiz yetki becerisi olmayan muhalefete,  anonim şirket yetkilisine gereken cevabı verecektir” ifadelerinde bulundu.  

Erken seçimle ilgili olarak da, “bizler 26 Ocak 2021 tarihi itibariyle yarın seçim olacakmışçasına sistemimizi, çalışma prensibimizi kurduk ve çalışıyoruz. Kimi siyasilerimiz, özellikle muhalefet kanadı erken seçim olacak havası estirmiş olsalar da bizim için yarın da seçim olsa enerjimizden, heyecanımızdan, karalılığımızdan seçime hazırlanan en iyi parti olarak zerre kadar bir tereddüdümüz olmaz.

Cumhurbaşkanımız aksini söylemediği sürece seçim zamanında yapılacak. Bizde bütün çalışmalarımızı 2023 yılında olacak şekilde değil 2022 yılının sonuna kadar 252 bin 79 hanenin tamamına dokunarak nihayete erdirmiş olacağız ve seçime her zaman hazır olacağız” diye konuştu.

AdminAdmin