Siyaset
Giriş Tarihi : 18-04-2022 10:04   Güncelleme : 25-05-2022 11:47

Bakan Çavuşoğlu, Orucunu Sinoplularla Açtı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Sinop’a geldi.

Bakan Çavuşoğlu, Orucunu Sinoplularla Açtı

İlk olarak Sinop Valiliğini ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, Valilik Şeref Defterini imzaladı. Valilik makamında Vali Karaömeroğlu'ndan bir brifing alan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sinop’ta bulunmaktan memnun olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, ilk olarak ihracatçılarla bir araya geleceğini kaydederek, “bugün mutlu şehir Sinop’ta bulunmaktan ben de son derece mutluyum. Bugün Sinop’ta bazı programlara katılacağım. Biraz sonra ilk olarak ihracatçılarımızla bir araya geleceğiz. Ziyaretimiz kapsamında Sayın Valimiz Erol Karaömeroğlu Sinop ile ilgili bize çok güzel bilgiler verdiler. Sinop’u her boyutuyla görme imkânımız oldu. Bununla birlikte Sinop’ta gerçekleştirilecek projeleri de kendilerinden dinledik.

Kent meydanı, Sinop çevre yolu, aynı şekilde Nisi Göleti ve spor kompleksi gibi önemli projelerin yanında tarihi cezaevinin yeniden restorasyonu çalışmaları da Avrupa Birliği desteği ile başlamış. Sinop’ta gerçekleştirilen ve önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek olan projeler hakkında da son derece faydalı bilgiler aldım. Yine ziyaretimiz kapsamında sokakta esnafımızı gezeceğiz ve onlara selam vereceğiz. Daha sonra ise Sinoplu vatandaşlarımızla iftar sofrasında bir araya gelerek iftarın bereketini hep birlikte paylaşacağız. İftar sonrasında Sinoplu STK’larımızla bir araya gelerek gerek dış politika gerekse gündemdeki konuları değerlendirip bu gece yeniden Ankara’ya döneceğim” dedi.

Sinoplu ihracatçılarla bir araya gelen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu,  daha sonra Atatürk Caddesi'nde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Kent Meydanı ve Millet Bahçesi Projesi hakkında yetkililerden bilgi alan Çavuşoğlu, ardından Sinop Valiliğince Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen iftar programına katıldı. Çavuşoğlu salona girişinde alkışlarla karşılandı. İftara; Vali Erol Karaömeroğlu, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, belediye başkanları, AK Parti teşkilat yöneticileri ve üyeleri, çok sayıda bürokrat, STK temsilcisi ve Sinoplular katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Çavuşoğlu,  Sinop'ta olmaktan mutlu olduğunu yineledi.

Bakan Çavuşoğlu, iftar programının ardından, Öğretmenevinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çay sohbetinde bir araya geldi.

AdminAdmin