Siyaset
Giriş Tarihi : 29-11-2021 18:18   Güncelleme : 29-11-2021 18:27

Bakan Karaismailoğlu “Halka Hizmet, Hakk’a Hizmettir”

Yaşanan sel felaketinde zarar gören Ayancık Terminal Köprüsü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen törenle hizmete girdi.

Bakan Karaismailoğlu “Halka Hizmet, Hakk’a Hizmettir”

Ayancık Terminal Köprüsü açılışını gerçekleştirmek üzere Ayancık’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, partililerle ve Sinop basınıyla bir araya geldi.

AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, burada partililerle buluştu

Ak Parti İl Başkanı Uğur Giresun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yapılan ziyaretten dolayı teşekkür ederek Sinop Kotrası hediye etti. AK Parti Dr. Nazım Maviş, afetin izlerinin silinmesi noktasında büyük emekler verildiğini, çok kısa sürede Ayancık Köprüsünün yapıldığını, yaraların sarılmaya devam ettiğini belirterek konuşmasına şu şekilde devam etti:

Maviş, “Milletvekili sıfatından sıyrılarak, bir Sinoplu olarak teşekkür ediyorum”

Maviş, “Yaşanan afetin ardından Sn. Bakanımızla an be an gelişmeleri yerinde takip ederek, selin oluşturduğu, verdiği zararın karşılanması, telafi edilmesi noktasında üstün bir gayret gösterdik. Bakanımıza sadece ortaya koyduğu bu üstün performanstan ötürü değil, aynı zamanda bizim için bir kardeşlik örneği sergilediği için de hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. Sadece aynı partinin mensubu olmaktan ötürü değil, Sinoplu bir vatandaş, Sinoplu bir hemşehri olarak, milletvekili sıfatından sıyrılarak bakanımıza teşekkür ediyorum.

Ayancık’ta birlikte çok yol yürüdük, hemen hemen her gün Cevizli Mahallesi’nde, Sanayi Sitesinde afetten etkilenen caddelerde vatandaşlarımızın acısını, asık suratlarını gördük. Şimdi Ayancık’a gittiğimizde gülen gözleri, yüzleri görüyoruz. Bunun için emeği geçen tüm bakanlarımıza teşekkür ediyoruz ama Adil Bakanımıza ayrıyeten teşekkür ediyoruz. Bugün de çok kısa sürede tamamlanan köprümüzün açılışını yaptık. Ben bir kere daha kendisini Ayancık’ta sizlerle birlikte ağırlamaktan mutlu olduğumu ifade ediyorum” diye konuştu.

Karaismailoğlu “Halka Hizmet, Hakk’a Hizmettir”

80 gün gibi kısa bir sürede Ayancık Terminal Köprüsü’nün tamamlandığını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, afetin oluşturduğu tahribatı vatandaşa hissettirmemek için devletin tüm organları ile topyekûn bir mücadele verdiklerini belirtti.

Karaismailoğlu, “bizim birlikteliğimiz, her daim devam edecek çünkü hepimiz halka hizmet için çalışıyoruz. Halka hizmet Hakka hizmettir; bizler milletimizin nezdinde hayal edilemeyecek işleri bitirip milletimizin hizmetine sunacağız. Bizim için millet ne dediyse odur. Her zaman, her anımızda milletimizin yanında olacağız.

Bu yıl ülkemiz açısından zor bir yıldı. Afetler önce Rize’de başladı, ardından dünyanın en büyük orman yangınlarından biriyle karşılaştık. Yangın söndürme çalışmalarındayken Karadeniz Bölgesindeki bu afetin haberini aldık. İlk duyumlarda afetin boyutlarının sözle ifade edildiğinde ciddi olduğunun farkına vardık. Sinop- Ayancık yolu kapalıydı. Biz afet devam ederken köyleri aşarak Ayancık’a vardık.

Tarihin yazdığı en büyük afetlerden bir tanesi

Yine Sinop’ta olduğu gibi Kastamonu, Bozkurt ve Bartın’da da çok önemli bir afetle karşılaştık, Allah böyle afetleri bir daha yaşatmasın. Kayıplarımız için baş sağlığı, yaralılarımız için de acil şifalar diliyoruz.

Böyle afetlerle tekrar karşı karşıya kalmayalım ama yaşanılan afetlerin sonucunda ülkemizin neler başarabileceğini, nelerin üstesinden gelebileceğini bütün dünyaya göstermiş olduk. Devlet, millet el ele vererek, afetin ertesi günü ulaşım yollarını açtık. Helikopterlerimizi taksi gibi çalıştırdık. Arabalı vapurlarla vatandaşlarımızı tahliye ettik, ihtiyaçlarını giderdik. Yardımlar öyle bir gelmeye başladı ki artık buraya göndermeyin dedik.

Vatandaşımızın hassasiyeti, devlete olan güveni ile kısa sürede hayatı normale döndürdük

Afet sırasında acil müdahalelerle çok büyük işler başararak sürekli vatandaşımızın yanında olduk, onlarla hemhal olduk. Tüm yara almış ocakları, evleri, dükkânları, ticarethaneleri ziyaret ettik, ihtiyaçları tespit ettik, çözüm bulduk, ulaşım ve her türlü ihtiyacı yerine getirmeye çalıştık.

50 gün gibi sürede Çatalzeytin ve Türkeli arasındaki Çatalzeytin Köprüsünü açarak vatandaşımızın hizmetine sunduk. 18 günde geçici yolları, 50 günde kalıcı köprümüzü yaptık. Yine aynı şekilde 80 günde de Ayancık’taki köprümüzü tamamlayarak önemli bir projeyi bitirdik ve vatandaşımızın hizmetine sunduk. Diğer köprümüzü de 20 Aralık’ ta yapacağız.

Hem afet sırasında hem de afetin oluşturduğu büyük tahribatı kısa sürede, vatandaşımıza hissettirmemek için devletin bütün organları olarak topyekûn bir mücadeleye girdik ve vatandaşımıza çok kısa bir sürede ulaştık. Elektriğini, suyunu hemen ertesi günden başlayarak gidermeye çalıştık.

Bu yıl bu afet yalnızca ülkemizde gerçekleşmedi; Almanya’da, İsviçre’de, Belçika’da, Amerika’ da, Hollanda’da da yaşandı ama bakıyorsunuz afet olmuş günler geçmiş hala vatandaşlar balçık ve su içerisinde. Günlerce ulaşamadıkları vatandaşlar oldu, günlerce elektrik verilemedi, günlerce ihtiyaçlar giderilemedi ama afet sırasında bütün vatandaşıyla beraber olan, kısa sürede ulaşım yollarını açan, helikopterlerle elektrik, jeneratör, ekmek, su dağıtan devlet var şu anda.

Tüm bu çalışmalar, 20 seneye yaklaşan AK Parti hükümeti ve Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliği ve ülkemize kattığı vizyonu sayesinde.

19 yıl öncesinde ülke genelinde korkunç bir altyapı eksikliği vardı. 6100 km bölünmüş yol; bunların tamamına yakını güvenli olmayan ve konfordan uzak yollardı. Artık Türkiye’de 6100 km’den 28 bin 400 km’ye çıkarılmış bölünmüş yol uzunluğu var. Türkiye’nin tamamında hummalı bir çalışma var.

Sinop’ta bölünmüş yol uzunluğunu 30 kat artırdık

2002 yılında Sinop’ta sadece 4 km bölünmüş yol vardı, biz 126 km daha yaparak bölünmüş yol uzunluğunu neredeyse 30 kat artırdık. Biz her yıl yaptığımız altyapı ve bölünmüş yollarla yıllık 11 bin canı kurtarıyoruz. Biz doğru işler yapıyoruz, doğru işler yapmaya da devam edeceğiz.

Ağustos ayı itibariyle özellikle Sinop’ta bütün vatandaşlarımızla hemhal olduk, onların bize gösterdiği sevgi, saygı, birlik ve beraberlikten, gösterdikleri misafirperverlikten dolayı da çok teşekkür ediyoruz”  diye konuştu.

AK Parti İl Binasında partililerle yapılan görüşmenin ardından Liman Kahvesinde Sinop basınıyla bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun eşlik etti.

Bakan gazetecilerin sorularına cevap verdi

Gazeteci Fatih Uysal’ın yıllardan bu yana sosyal alana dönüşen Gerze Limanından yapılan Kafes Balıkçılarının lojistiği ile ilgili sorusuna, Bakan Karaismailoğlu, Gerze Limanının etkilenmemesi adına Yaykıl Çakıroğlu mevkiine yeni bir mendirek yapılması noktasında Belediye Başkanlığı ve ilgili kurumlarla görüşmelerin sağlandığını belirtti.

Bakan Karaismailoğlu’na,  Sinop - Ankara arası uçak seferleri konulması, eskisi gibi İstanbul gemi seferleri konulması, Sinop’a çevre yolu yapılması, hastane kavşağının aydınlatmaları konusunda sorular iletildi.

AdminAdmin