Siyaset
Giriş Tarihi : 18-02-2016 23:17   Güncelleme : 18-02-2016 23:01

Bakan Ünal Sinop için talimat verdi

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Sinop ile özel olarak ilgilenilmesi için bakanlığa bağlı Tanıtma Genel Müdürlüğüne talimat verdiğini söyledi

Bakan Ünal Sinop için talimat verdi
 Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Sinop ile özel olarak ilgilenilmesi için bakanlığa bağlı Tanıtma Genel Müdürlüğüne talimat verdiğini söyledi.

Sinop Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş’in ev sahipliğinde düzenlenen “4. Sinop Turizm İstişare Toplantısı” Ankara’da, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın katılımı ile gerçekleşti.

Ankara İller Bankası Sosyal Tesislerinde düzenlenen 4. Sinop Turizm İstişare Toplantısı’na Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Milletvekili Nazım Maviş, CHP Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Tanıtım Genel Müdürü, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü, Yatırım İşletmeleri Genel Müdürü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Sinop İlçe Belediye Başkanları ve Kaymakamları ve Sinoplu Turizmciler katıldı. 

Yapılan toplantı ev sahibi Nazım Maviş’in sunumuyla başladı. Maviş, sunumunda Sinop’un turizm potansiyellerine değinerek Sinop turizmine vizyon oluşturacak stratejilere ve hedeflere vurgu yaptı. Maviş’in sunumunun sonrasında, Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya,  kapsamlı bir şekilde Sinop’un Turizm değerlerini ve projelerini anlattı.

BAKAN SİNOP İÇİN TALİMAT VERDİ
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın konuşmalarıyla devam eden toplantıda Bakan Ünal, “Sinop’un iç turizmdeki destinasyon avantajına, eko turizm potansiyeline değinerek Bakanlığın bu hususlardaki projelerinden bahsetti”. Ünal, Nazım Maviş ile daha önce yaptığı görüşmeler sonrasında Sinop’la özel olarak ilgilenilmesi için tanıtma genel müdürlüğüne talimat verdiğini belirtti. 

Mahir Ünal, cezaevi projesinde yaşanan aksaklıkların giderilmesi için bürokratlarına kesin talimatlarını iletti. Plan notu değişikliği talebiyle ilgili Bakanlık olarak gerekli desteği sağlayacaklarını belirtti. Sinop iç limanı sit alanı genişliği ile ilgili şikayetlere yönelik Bakanlığın gerekli çalışmaları yapacağının teminatını verdi. 

Gerçekleştirilen konuşmalar sonrasında toplantı katılımcıları, Sinop Turizminin gelişmesi noktasında Kültür ve Turizm Bakanlığından beklentilerini paylaştılar. Sinop’un iç limanını sit alanı olması, Sinop Cezaevi AB hibe projesinde yaşanan aksaklıklar, turizm plan notunun büyük oteller inşasındaki oluşturduğu engeller Sinop’un temel sorunları olarak Bakan Mahir Ünal ile paylaşıldı. 

Sinop turizmcileri, Kültür ve Turizm Bakanı ile kendilerini buluşturan ve toplantı ortamını kendilerine sunan Sinop Milletvekili Nazım Maviş’e teşekkürlerini sundu. 
hakan akbaşhakan akbaş