Siyaset
Giriş Tarihi : 16-05-2015 09:54   Güncelleme : 16-05-2015 10:09

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Sinop'taydı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “10 Ağustos’ta ülkenin önünü kesmeye çalıştılar. Türkiye Mısır gibi, Ukrayna gibi olurdu. Ama hesap edemedikleri bir tek şey vardı, milletin kararlılığını ve ferasetini hesap edemediler ve onun için mağlup oldular” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Sinop'taydı
 Seçim gezileri kapsamında Sinop’a gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’u Sinop Havalimanı’nda Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’nın yanı sıra devlet erkanı, AK Parti milletvekili adayları Cengiz Tokmak, Nazım Maviş, partililer ve vatandaşlar karşıladı. Havaalanından Sinop’un Durağan ilçesine geçerek burada halka seslenen Kurtulmuş, ilk olarak vatandaşın Miraç Kandili'ni kutladı. Kurtulmuş, konuşmasının devamında ise, “7 Haziran Türkiye siyasetinin önemli dönüm noktalarından birisidir. Türkiye eski Türkiye’ye geri mi dönecek, yoksa yeni Türkiye istikametinde yoluna devam mı edecek, soru buydu. Allah’a çok şükür 30 Mart’ta millet sadece belediye başkanlarını seçmekle kalmadı, evet biz yeni Türkiye istikametinde yolumuza devam edeceğiz kararını verdi. 


10 Ağustos seçimlerinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli adımlarından birisi atıldı. Doğrudan doğruya milletin oylarıyla içimizden çıkan birisi Recep Tayyip Erdoğancumhurbaşkanı seçildi. 30 Mart seçimlerinde yapılmadık ittifak kalmadı, maalesef hiçbir araya gelmesi mümkün olmayanlar, iki çift ortak sözü olmayanlar 30 Mart’ta aman AK Parti kazanmasın diye bütün güçleri ile yüklendiler. Aynı şekilde 10 Ağustos seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olmasın diye her türlü tuzağı kurdular, her türlü kumpasları kurdular. 13 parti bir araya geldi, hiçbir araya gelmesi mümkün olmayan insanlar bir araya geldi. CHP’nin aday diye gösterdiği Sayın İhsanoğlu, aslında CHP’li değil, MHP’li olduğunu anlamış oldu bu millet, şimdi MHP'den aday oldu. Bir taraftan paralel yapı, bir taraftan partilerin ittifakı, dışarıdan ve içeriden 10 Ağustos’ta ülkenin önünü kesmeye çalıştılar. Türkiye Mısır gibi, Ukrayna gibi olurdu. Ama hesap edemedikleri bir tek şey vardı, milletin kararlılığını ve ferasetini hesap edemediler ve onun için mağlup oldular” şeklinde konuştu. 
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, seçmene yeni Türkiye ve eski Türkiye’yi anlattı. Kurtulmuş, konuşması sonrasında İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaparak, Boyabat ilçesine yapılması planlanan kültür merkezinin açılışına katılmak için Durağan’dan ayrıldı.


 
Temel Atma Törenine Katıldı

 Partisi tarafından düzenlenen bir dizi etkinliğe katılmak üzere Sinop'a gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Durağan'da halka hitap etmesi ve seçim koordinasyon merkezinin açılması ardından Boyabat ilçesine geçti. Burada büyük bir partili grup tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Boyabat'ta belediye tarafından yapılacak olan kültür merkezi temel atma törenine katıldı.
Burada halka hitap eden Kurtulmuş, AK Parti hükümetinin icraatlarını anlattı ve AK Partili adaylara destek istedi. İl Müftüsü Mustafa Erkan'ın yaptığı dua ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, temel atma butonuna protokol üyeleriyle birlikte bastı. 
Temel atma törenine Vali Yasemin Özata Çetinkaya, Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı,  İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, AK Parti Milletvekili Adayları Cengiz Tokmak ve Nazım Maviş, İl Başkanı Ali Çöpçü, bürokratlar, parti teşkilatı üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

STK'larla bir araya geldi

 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Sinop ziyaretinde son durağı Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli oldu. Kurtulmuş, STK, kanaat önderleri ve iş adamları ile yemekte buluştu. 
Yemek öncesi konuşan Kurtulmuş başkanlık sistemini eleştirenlere cevap verdi. Kurtulmuş konuşmasında, “Türkiye’nin yeniAnayasa’ya ihtiyacı var. Başkanlık sistemi diye konuştuğumuz zaman, bazı arkadaşlarımızın zihninde şu soru geliyor: ‘Daha ne istiyorsunuz? Cumhurbaşkanlığı makamı var, başkanlık sistemini isteyerek diktatörlük mü istiyorsunuz.' Ben sizlere de tavsiye ediyorum Anayasa'nın 104. maddesini defalarca okudum. 

Türkiye'deki mevcut 1982 Anayasası Cumhurbaşkanlığı makamını diktatör yetkileriyle zaten donatmıştır. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamı isterse bir diktatörde olması tasarlanan bütün yetkilere sahiptir. Cumhurbaşkanlığı makamını öyle yetkileri vardır ki; diyelim ki yüksek yargının önemli bir kısmı, YÖK’ün tamamı, büyük elçilerin tamamı, Sayın Cumhurbaşkanlığı makamının kontrolü altındadır. Başka diktatör yetkisi aramaya gerek yok ki. Cumhurbaşkanı isterse parlamentoda her hangi bir kişiyi başbakan olarak atayabilir. Dolayısı ile burada çalışmayan bir şey var, böyle demokrasi olmaz. Sandıktan kim çıkıyorsa onun mutlaka yönetimde olması lazım.”

Programın sonunda ise Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a çeşitli hediyeler sundu.  
Kurtulmuş hediye takdiminden sonra Sinop’tan ayrıldı.







 

AdminAdmin