Siyaset
Giriş Tarihi : 06-01-2016 10:08   Güncelleme : 27-01-2016 22:37

Başbakanlık 'Cuma namazı' genelgesini yayınladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun grup toplantısında açıkladığı Cuma namazına ilişkin genelge Başbakanlık tarafından yayınlandı.

Başbakanlık 'Cuma namazı' genelgesini yayınladı!
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, cuma günleri öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde kullanılabilmesi için Başbakanlık Genelgesi Taslağı hazırladıklarını ifade etmişti.

8 OCAK CUMA GÜNÜNE YETİŞECEK

Başbakan Davutoğlu'nun bu açıklamasından sonra Başbakanlık genelgeyi taslak olarak hazırladı. Başbakanlık kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, cuma namazı için hazırlanan genelge taslağında kamu çalışanlarının cuma günkü mesailerinde düzenleme yapılacak ve cuma namazı öncesinde tatile girecek kurumlarda namaz bitiminde işbaşı yapılacak. Genelgenin, 8 Ocak Cuma gününe yetişmesi bekleniyor.

İşte milyonların merakla beklediği genelgeye dair hazırlanan metin:

"Bilindiği üzere, 2015 yılı Ağustos ayında gerçekleştirilen ve kamu görevlilerinin geneline yönelik toplu sözleşme görüşmelerinde 'Cuma günleri öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde düzenlenmesine yönelik çalışma yapılması' üzerinde taraflar arasında mutabakata varılmıştır. 

Bu çerçevede kamu kurum ve kuruluşlarınca, çalışanların cuma namazı ibadetini yerine getirebilmesine imkan tanınması amacıyla gerekli kolaylık sağlanacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim. 

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu

Başbakan"

AdminAdmin