Siyaset
Giriş Tarihi : 28-06-2021 19:06   Güncelleme : 19-05-2022 17:51

BBP Genel Başkanı Destici Sinop’ta

Partisinin Sinop İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresine katılan Destici, Türkiye’nin terörle mücadele konusunda yürüttüğü çalışmaları parti olarak desteklediklerini belirtti

BBP Genel Başkanı Destici Sinop’ta

BBP (Büyük Birlik Partisi) Genel Başkanı Mustafa Destici Sinop 1. Olağan İl Kongresine katılmak üzere Sinop’a geldi. Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, DEVA Partisi Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın’ın yanında çok sayıda vatandaş ve partili katıldı.

Partisinin Sinop 1. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada terörün can kayıplarının yanında ekonomiye de büyük zarar verdiğini, geleceğimizi de çaldığını vurgulayan Destici, HDP’ye yönelik eleştirilerde bulundu. Olağan gariban çocuklarına oluyor diyen Destici, “Terör örgütü PKK'nın başında olanların, HDP'nin üst düzey yöneticilerinin tuzları kuru çünkü hepsinin çocukları yurt dışında okuyor. Olan gariban çocuklarına oluyor. Onları zorla dağa kaçırarak terörist haline getiriyorlar. Birini ailesi, birini babası, birini ablası ile tehdit ediyorlar.

Buna PKK'nın siyasi partisi olan HDP aracılık yapıyor. Yıllardır bunu yapıyorlar ve Türkiye maalesef yıllardır bunu seyrediyor.

Biz başından itibaren diyoruz ki, kim teröre bulaşıyorsa, terörü destekliyorsa, teröristle kol kola giriyorsa ona hiçbir devlet yaşama hakkı tanımaz; biz de tanımamalıyız" diye konuştu.


Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarını işgalcilik olarak tanımlayanların milletvekilliği maaşı almaya devam ettiklerini belirten Destici, “PKK’nın siyasi uzantıları, meclisteki teröristler, meclis kürsüsüne çıkacak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin işgalci, kahraman Türk Askerine de katliamcı diyecek ama öbür taraftan da milletvekilliği maaşı almaya, kadife koltuklarda oturmaya devam edecek; yok öyle yağma. Artık o kadife koltuklarda gerine gerine oturamayacaksınız. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı başvurusunu yaptı; Anayasa Mahkemesi başvuruyu kabul etti. Beklenti ve temennimiz o dur ki inşallah bu süreç PKK'nın partisinin kapatılması ile sona erecektir, biz bunu bekliyoruz. Bunun aksi bir karar ne uluslararası hukuka ne bizim iç hukukumuza ne de milletin vicdanına sığacaktır” dedi.

Destici, “Ülkemiz pandemi şartları ile mücadele ederken bazı partilerimiz erken seçim diyor. Milletimiz diyor ki biz seçim değil problemlerimizin çözülmesini, taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz.  Emekli aylığının artmasını istiyor, asgari ücretli maaşının artmasını istiyor, çiftçi, köylü ürününün para etmesini, insanımız çocuklarının işe girmesini istiyor. Onun için şu an yapmamız gereken vatandaşın isteklerini yerine getirmek. Elbette vakti gelince seçim de olacak ve vatandaş kimi isterse o başa geçecek” ifadelerini kullandı.

Destici'nin konuşmasının ardından tek liste halinde gidilen ve Kurucu İl Başkanı Tahir Şahin'in aday olmadığı seçimde Suat Bünyat, BBP İl Başkanlığı görevine seçildi.

AdminAdmin