Siyaset
Giriş Tarihi : 05-05-2023 18:18   Güncelleme : 06-05-2023 10:56

Büyükkayıkçı: “Hira Dağı kadar Müslüman; Tanrı Dağı kadar Türküz’

MHP Sinop Milletvekili Adayı İsmail Büyükkayıkçı, Başsökü köyü Derneğini ziyaret etti

Büyükkayıkçı: “Hira Dağı kadar Müslüman;  Tanrı Dağı kadar Türküz’

MHP Sinop Milletvekili Adayı İsmail Büyükkayıkçı İl Başkanı Hikmet Çınar ile birlikte İlçemiz Recai Kuruoğlu Bulvarında yaklaşık 8 ay önce kurulan Başsökü köyü Derneğini ziyaret etti.

Dernekte kendisini köy ve mahalle muhtarları, Başsökü köyü Muhtarı Cemalettin Tokur, Dernek Başkanı Mehmet Usta, Başsökü köyü Kooperatifi Şaban Burma ile dernek üyeleri karşıladı.

14 Mayıs seçimlerinde Başsökülülerden, Gerzelilerden ve Sinoplulardan kendisini desteklemesini isteyen MHP Sinop Milletvekili Adayı İsmail Büyükkayıkçı, “hiç durmayacağız, bugüne kadar hizmet almamış, geleceğiz denmiş gelinmemiş, yapacağız denmiş yapılmamış yerlere sözümüz var. Allah nasip ederse Dikmen’ den başlayarak Gerze’ yle Türkeli’ yle Bismillah diyeceğiz” dedi.

Dernekte bulunan ve kendisini dinleyenlere seslenen Büyükkayıkçı, “hangi partiye gönül veriyorsanız saygı duyuyorum ama bu dönem siyasi parti seçimi değil. Bu dönem bu ülkenin bölünmez bütünlüğü konusunda biz taraf olduk. Eğer sizde tarafsanız bizimle birlikte yürüyün. Bu kardeşiniz sizi mahcup etmeyecek. Özellikle muhtarlarım Allah razı olsun. Hangi şartlarda neler yaptığınızı, hizmet ettiğinizi biliyorum. Lütfen bir yere not alın, Allah nasip ederse 15 Mayıs’ tan sonra birlikte çalışacağız.”

KENDİME SÖZ VERDİM

“Bu kardeşinizin heyecanı var, bu kardeşiniz kendine söz verdi; bu dönem Sinoplu’ya hizmet edecek. Özellikle son 5 yılda Sinoplu’ ya hizmet etmeyenlere inat bu kardeşiniz hizmet edecek. Bir aydır sokaklardayım, bir aydır alanlardayım, sıkmadığımız el, bakmadığımız göz kalmadı, 2’ nci, 3’ üncü turları yapıyoruz. 14 Mayıs’ a kadar da ne olur bu kardeşinize yardım edin. Bu kardeşinize destek verin. Bu kardeşinize MHP milletvekili adayı olduğu için değil sizin evladınız olduğu için sahip çıkın, destek verin çünkü bu kardeşinizin heybesi dolu.

Sinop’ ta Sinop’ u yaşamak kolaydır mesele İstanbul’ da Sinop’ u yaşamaktır, Sinoplu’ yu yaşatmaktır. Bu kardeşiniz Anadolu Yakasında 180 bin Sinoplu’ ya hizmet eden bir kardeşiniz. Geçen geldiğimde bir tane esnafa girdim, ‘yav abi ben CHP’ liyim beni birader İstanbul’ dan aradı, sana sahip çıkacakmış’ dedim ‘Allah senden razı olsun.’ Tanımıyorum ama biz bir yerlerde birilerine dokunmuşuz. Bu 180 bin Sinoplu’ ya hizmet ederken de kendi imkanlarımla, gayretlerimle mücadele ederek geldim. Hani adamın biri namaz kıldırmak zorunda kalmış ya cemaatte kalabalık mı kalabalık, namaz bitmiş, demişler ki ‘ya hocam, sen ne güzel namaz kıldırdın’,  hoca da demiş ki ‘Allah abdestlisini de kıldırmayı nasip etsin.’

Allah nasip ederse ki ben buna inanıyorum, teşkilatlarımla inanıyorum, devletin gücünü ve yükünü omzuma aldığım zaman, devletin bir lirasını zayi ettirirsem namussuzum, bir lirasını israf ettirirsem Allah canımı alsın çünkü biliyorum ki o bir kuruş, bir lira doğmamış çocuklarımızın hakkıdır.”

15 MAYIS’ TAN SONRA SİNOP ROZETİ TAKACAĞIM

“Muhtarlarım sizden rica ediyorum, dedim ya 15 Mayıs’ tan sonra beraber çalışalım. Eğer geleceğiz dediler geldilerse, yapacağız dediler yaptılarsa bu kardeşinize oy falan vermeyin, beni de günaha sokmayın çünkü mevcut arkadaşlarımız alanlara bizim kadar çok çıkamıyorlar da. 8 seneleri özellikle son 5 seneleri boşa gitmiş. Binmişler genel başkanlarının sırtına, nasıl olsa ben buradan çıkarım. 15 gün önce hala 1-1 diyen insanlar bu çocuk herhâlde seçimi kazanacak demeye başladı.

Bu kardeşiniz Sinop’ a hizmet edecek, bu kardeşiniz doğal, samimi, benim yaşım 52; bir 52 de içinde var. Bugüne kadar ne arkamdan sövdürdüm ne de arkamdan konuşturdum. Geçen dönem de İstanbul’ dan milletvekili adayıydım, sıramın da hiç ehemmiyeti yok. Sinop’ a gelirken de söz verdim, hangi arkadaşımız çıkarsa çıksın ben o arkadaşıma maddi manevi yardımcı olacağıma söz verdim.

14 Mayıs’ a kadar şurada MHP’ nin rozeti olacak, 15 Mayıs’ tan sonra da Sinop’ un rozeti olacak."

GERZE SANAYİSİNDE VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEMİŞ

"Şimdi birileri sanayici esnafımızla oluyor, ister sahip çıksınlar ister çıkmasınlar, ben kazmayı Gerze sanayisinde vuracağım çünkü Gerze sanayisinde yıllardır verilen sözler yerine gelmiyor.”

HAK, HUKUK, ADALET NOKTASINDA 2 ELİNİZ BU KARDEŞİNİZİN YAKASINDA OLSUN

“Doğum insanın kaderidir. Beni Allah Şırnak’ ta da, Diyarbakır’ da da dünyaya getirebilirdi,  benim kimliğimde doğum yerimde Boyabat yazılı. Sinop’ ta yaşıyorum, Sinop’ ta evim var, oyumu da Sinop’ ta kullanacağım.

Birileri öyle kullanmış ki, birileri öyle raddeye getirmiş ki illallah dedirttirmiş ama Allah nasip ederse bu kardeşiniz size hizmet etmek için Ankara’ ya giderse, hizmeti Sinop’ ta yapacağız.

Bırak Boyabatlı olmayı babamın oğlu da olsa Sinop genelinde hak, hukuk, adalet noktasında 2 eliniz bu kardeşinizin yakasında olsun. Türkeli’ deki de, Dikmen’ deki de hemşehrimiz. Dikmen’ de, Gerze’ de istihdam yaratılacak başka ilçelerden geliyor. İstihdamı herkes kendi ilçesinde sağlayacak.

SİNOPLU, DANIŞMAN DUVARINA TAKILMAYACAK

Danışman sorununu çözeceğiz dedikten sonra birileri danışman sayısını arttırıyormuş. Bu kardeşiniz şuan ne yapıyor biliyor musunuz? CİMER var ya, 15 arkadaşımız çalışma yapıyor, SİM; Sinop İletişim Merkezi adı altında bir sistem kuruyoruz, bana ulaşmanıza gerek yok, Sinop İletişim Merkezine yazacaksınız, bütün sorunları oraya aktaracağız, danışmanlarıma değil direkt benim ekranlarıma düşecek. Diğer projeleri de açıklayacağım da yarım saat çalıyorlar.”

HİRA DAĞI KADAR MÜSLÜMAN TANRI DAĞI KADAR TÜRKÜZ

“Ben sizin evladınızım. Bu dönem siyasi parti seçiminden çıktı, ülkenin bölünmez bütünlüğü konusunda taraf olanlar ve taraf olmayanlar var. Biz milliyetçi, ülkücü, bu vatanı seven, milletine, bayrağına sadık olan insanlarız” diye konuştu.

Büyükkayıkçı, Başsökü köyü Derneği ziyaretinden sonra ilçemizdeki ziyaretlerine devam etti. Büyükkayıkçı’ ya Gerze ziyaretinde MHP Sinop İl Başkanı Hikmet Çınar ve yönetimi, MHP İlçe Başkanı Muhammet Şentürk ve yönetimi, MHP Gerze Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Akgün Arslan ve yönetimi eşlik etti.

AdminAdmin