Siyaset
Giriş Tarihi : 20-02-2015 21:11   Güncelleme : 21-02-2015 16:10

Cengiz Tokmak'a coşkulu karşılama

AK Parti Sinop eski İl Başkanı Cengiz Tokmak, 7 Haziran 2015 seçimleri için AK Parti'den aday adaylığı başvurusunu bu gün rekor katılımla resmen yaptı.

Cengiz Tokmak'a coşkulu karşılama
 AK Parti Sinop eski İl Başkanı Cengiz Tokmak, 7 Haziran 2015 seçimleri için AK Parti'den aday adaylığı başvurusunu bu gün rekor katılımla resmen yaptı.

AK Parti’de, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan 25. Dönem milletvekilliği seçimleri için aday adaylığı başvuruları sona erdi. AK Parti Sinop Milletvekili aday adaylığı için 1’i bayan 13 kişi başvuru yaptı.

Son başvuruyu ise AK Parti eski İl Başkanı Cengiz Tokmak gerçekleştirdi. Başvurusu sırasında izdiham yaşanırken, taraftarları  Tokmak için coşkulu bir karşılama töreni gerçekleştirdi. 

16:00'da eşi ile birlikte AK Parti il binasına gelen Cengiz Tokmak, Gençlik Kolları tarafından çiçeklerle karşılandı. Başkanlık binası önünde toplanan çok sayıda partili, Tokmak'a sevgilerini göstermek için büyük tezahüratta bulundu. Konfetiler ve rengarenk sis bombaları ile parti binasının önü bir anda fesival alanına döndü. Toplanan kalabalığı selamlayan Tokmak daha sonra il binasındaki toplantı salonuna geçti. Kısa süreli izdihamın yaşandığı toplantı salonunda katılımcılara hitap eden Cengiz Tokmak, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Bayrağı onur ve gururla taşıdım
Tüm aday adaylarına başarılar dileyen Tokmak, devraldığı bayrağı 6 yıldır onur ve gururla taşıdığını belirterek şunları söyledi; "Sinop kurucu üyelerinden olduğum, çeşitli kademelerinde görev aldığım, yaklaşık 6 yıl süresince gururla ve onurla Sinop İl Başkanlığı görevimi ifa ettiğim Partimizin ve Başbakanımızın neferi, halkımızın hizmetkarı olma yolundaki çalışmalarıma 25. Dönem Sinop Milletvekilliği görevi ile devam etme kararı almış bulunmaktayım. 

İlimiz hiç almadığı kadar yatırım aldı
14 Ağustos 2002 yılında Türkiye üzerine doğan güneş Sinop’ta ard arda yatırımlarla parlayacak olan AK yılların habercisiydi. Tüm illerimiz gibi Sinop’ta AK Parti iktidarı ile buluşmasının ardından hızlı bir şekilde ihtiyacı olan yatırım ve hizmetleri almaya başladı. İlimiz, yaklaşık 13 yıllık iktidarımız süresince 5 Milyar TL yani eski parayla 5 katrilyon civarında yatırım ve destek alarak, nüfus yoğunluğuna göre en çok hizmet alan iller sıralamasında 3. sırada yerini almayı başarmıştır. AK Parti iktidarımız  ile Sinop; eğitimden sağlığa, ulaşımdan bilim sanayiye, sosyal yardımlardan kültür turizme kadar sayısız alanda hizmet alan bir il olmuştur.  Bu hizmet ve yatırımların takibi için 1 Temmuz 2009 tarihinde Kurucu Genel Başkanımız tarafından İl Başkanlığı görevine getirildim.  Takip eden yaklaşık  6 yıllık görev süremizde istikrar ve güvenin ürünü olan ve her geçen gün güçlenen teşkilatlarımızda birlik ve beraberliği, teşkilat içerisindeki hiyerarşiyi ve düzeni daima korumaya özen göstererek önderlik, liderlik, ağabeylik ve kardeşlik yapmaktan öte bir gayretin içine girmedik.

Efendi değil hizmetkar olma mantığıyla hareket ettik
Kurucu genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve mevcut genel başkanımız sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere  bir çok parti büyüğümüzün, bakanlarımızın, milletvekillerimizin  destekleri ile ve teşkilatlarımızın azmi, inancı ve özverili çalışmaları ile partimiz içerisinde ana kademeden  İlçe Teşkilatlarımıza, Kadın Kollarımızdan Gençlik Kollarımıza, Mahalle, sandık teşkilatlarımıza kadar tüm teşkilatlarımızın uyum içerisinde çalışması neticesinde her geçen gün güçlenerek ’halka hizmet Hakka hizmettir’ anlayışıyla il, ilçe, belde, köy ayırt etmeksizin her kesimden insanımıza efendi değil hizmetkar olma mantığıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ettik.  Bu azim ve sinerjinin ürünü olarak İl Başkanlığı görevini üstlendiğim süreçte girdiğimiz her seçimden Sinoplu kardeşlerimizin desteğini alarak Türkiye ortalamasının üzerinde oy oranlarını yakaladık ve Genel Merkezimizin teveccühlerine mazhar olduk. Gün geçtikçe güçlenen ve büyüyen teşkilatlarımıza uygun fiziki şartları taşıyan yeni İl binamızı 2011 Genel seçimleri öncesi hizmete açtık. Hizmet odaklı anlayışı ile yol alan bir iktidarın temsilcileri olarak yalnızca seçim dönemlerinde değil her zaman her koşulda halkımız ile bir bütün olduk. Vatandaşımızın sevincinde, mutluluğunda yanında olduğumuz gibi felaket ve hüzün anlarında da kederlerine ortak olduk. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğimizin teminatı olduğunun, kadınlarımızın ve annelerimizin geleceğimizin şekillenmesinde aldıkları ağır sorumluluğun bilinciyle hareket ettik. Hanım kardeşlerimizin en az beyler kadar yaşamın her alanında ve siyasette de aktif rol almaları yönünde çalışmalarımıza özen gösterdik. 

Sporun ve sporcunun yanında olduk, bu yönde düzenlenen bir çok organizasyona maddi manevi destek olma yolunda çalışmalarımızı sürdürürken, Sinopspor’un da layık olduğu profesyonel ligde yer alabilmesi hedefi için var gücümüzle çalıştık.

İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” anlayışı ile hizmet vermeye devam eden iktidarımızın, istikrar ve güvenin ürünü olarak girdiği her seçimde oy oranını arttırarak yol alan AK Partimizin  mensubu olmayı nasip ettiği için Yaradan’ımıza binlerce kez şükrediyorum. 

Önümüz seçimler büyük önem taşıyor
'Yeni Türkiye Yeni Güç' sloganı ile hazırlandığımız 7 Haziran seçimleri Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıyor. Yeni Türkiye özgürlüğün ve kardeşliğin ülkesi olacak. Mevcut darbeAnayasası halkımıza yetmiyor. Darbe anayasasından kurtulmak ve milletimize layık olduğu hizmetleri sunabilmek için hedefimiz 400  milletvekiline sahip olmak zorundayız. AK Parti her zaman istikametini milletimize göre belirlemiştir, tek başına anayasa yapacak meclis yeter sayısı bu bağlamda bizim temel hedefimizdir. Bu hedefimiz doğrultusunda amacımız Sinop’ta genel seçimlerin 2-0 ile sonuçlanmasıdır. Tüm teşkilat yapılanmalarımızı bu hedefimiz ile doğru orantılı olarak konumlandırdık, sağlam kadrolarımız var, ekibimiz var, inancımız var. Buna inancımız tam. Bunun için bu güne kadar olduğu gibi yine  tüm aday adayı arkadaşlarımızla, teşkilatlarımızla, Belediyelerimizle, İl Genel ve Belediye Meclis üyelerimizle, sivil toplum örgütleri ve basınımızla, resmi kurumlarımız ve bürokrasiyle omuz omuza vererek, tek yürek olmuş bir Sinop çözümünün anahtarı, hizmet ve projelerin gerçekleşmesinin itici gücü olacaktır. Bu güç 13 yıldır olduğu gibi bundan böylede halk iradesinin gerçek temsilcisi AK Parti ile mümkün olacaktır. 

Her şeyden önce bir Sinop sevdalısı, bir Sinop evladı olarak, doğup büyüdüğüm, ailemi kurduğum, yaşamaya devam ettiğim ve edeceğim güzel şehrimiz Sinop’un Saraydüzü’ndeki, Durağan’daki, Boyabat’taki, Dikmen’deki, Gerze’deki, Ayancık’taki, Türkeli’ndeki, Erfelek’teki ve Sinop Merkez’deki, İstanbul’daki, Ankara’daki, İzmir’deki kısacası tüm Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan 7’den 70’e tüm  Sinoplu’ların İl Başkanı olduğum gibi TBMM’de vekili olmaya adayım. 

Gerek ziyaretleri ile, gerek kaynak aktarımı noktasındaki çabaları ile biz Sinop halkından desteğini esirgemeyen başta kurucu Genel Başkanımız ve Mevcut Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na sayısız Bakanımıza, Genel Başkan yardımcılarımıza, geçmiş dönemdeki Milletvekillerimize, T.B.M.M İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti 24. Dönem  Sinop Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ersoy’a, yine geçmiş dönemde AK Kadrolarımızda yer almış il, ilçe, kadın, gençlik kolları başkanlarımıza,  bu hizmet akışında emeği geçmiş olan tüm teşkilat mensuplarımıza, yine mevcut Belediye başkanlarımıza ve geçmiş dönem başkanlarımıza, Mevcut ve geçmiş dönem İl Genel ve Belediye Meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, bu gün burada bizleri yalnız bırakmayan, bizlerden desteğini esirgemeyen tüm dostlarımıza canı gönülden  teşekkür ederim. Girmiş olduğumuz bu hizmet yarışında aynı kulvarda yol aldığımız diğer aday adayı arkadaşlarımı da tebrik ediyor, 7 Nisan sonrasında Genel merkezimizin kararı her ne olursa olsun  inandığımız bu davada adaylarımız ile birlik beraberlik içerisinde var gücümle çalışacağımı “ Birlik içinde yeni Türkiye Yolunda” Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emanetine son nefesime kadar sahip çıkacağımı belirtmek isterim. Bu inançla kendimi önce Allah’a, sonra sizlere emanet ediyorum.  Bundan sonraki süreç, 'Takdir-i İlahi’dir. Bizler, her daim hakkımızda hayırlı olanı diledik. Bu çalışmalarımızın sonucu da şahsımdan önce ilimize ve partimize hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum"
AdminAdmin