Siyaset
Giriş Tarihi : 16-10-2019 11:47   Güncelleme : 16-10-2019 13:18

CHP İlçe Başkanlığından Basın Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi yerel haber sitesinde çıkan "CHP Kan Kaybediyor" başlıklı köşe yazısı hakkında yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP İlçe Başkanlığından Basın Açıklaması

Sayın üyelerimiz, sayın basın mensupları ve çok değerli Gerze Halkı.

Son günlerde ilçemiz yerel haber sitelerinde çıkan bir takım haberlerle ilgili bu açıklama yapma gereğini duymuş bulunuyoruz.

Bir haber sitesinde yer alan ‘’CHP İlçemizde Kan Kaybediyor’’ konulu paylaşımların habercilikten öte, partimiz üyesi bir kişinin kendi fikirlerinden başka bir şey olmadığını açıklamak isteriz. Üyemiz olan arkadaşımızın fikirlerini demokratik olgunlukla karşılıyor ve saygı duyuyoruz. Lakin, aynı demokratik olgunluk gereği bizler de soruyoruz?

Bir CHP üyesi olarak, kritik bir yerel seçime günler kala topluca istifa ederek, üyelerini yüz üstü bırakarak ve daha bir çok partiyi yıpratıcı hareketlerde bulunan eski yöneticilere de aynı tepkiyi gösterdiniz mi?

Bu zor süreçte, görevini insan üstü çabayla yapmaya çalışan ‘atanmış’ yönetime herhangi bir katkıda bulunmak istediniz mi?

Seçim sonrası yapılan değerlendirme ve özeleştiri toplantılarına katılıp bu değerli fikirlerinizi örgütümüzle paylaştınız mı?

Bugün gelinen noktada, ilçe yönetimimizi kongre öncesi bir takım manevra yapmakla suçlamadan önce disiplin kurullarının çalışması hakkında bilgi edinmenizi tavsiye ederiz. Zira söz konusu disiplin işlemleri Mayıs ayında başlatılmış olup, araya İstanbul seçimi tekrarı girmesi dolayısıyla bu günlere sarkmıştır.

Her birine cevap vermekle uğraşmayacağımız bu iddiaları üyelerimizin ve halkımızın takdirine sunuyoruz. Söz konusu iddiaların parti içi çekişmeleri arttıracağı gibi, partimize zarar vermekten başka da bir işe yaramayacağını düşünüyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi 96 yıldır halkın ve üyelerinin partisi olmuştur. Bu vesile ile CHP’li olan ve kendini CHP’li hisseden herkesi partimiz çatısı altında çalışmaya davet ediyoruz.

Aşağıda belirttiğimiz takvimde delege olma ve kongre süreci detaylıca anlatılmıştır.Bu süreçte aday olmak isteyen üyelerimiz için parti binamız her gün açıktır.

Hakkımızdaki yersiz iddiaların aksine, daha önce almış olduğumuz karara istinaden bütün kongre sürecini şeffaf bir şekilde siz değerli halkımızla paylaşmak isteriz.

Herkese kapısı açık olan yönetim kurulumuz olarak tüm üyelerimize ve halkımıza birlikte çalışmak istediğimizi belirtir iyi günler diler, saygılar sunarız.

Delege ve Kongre Sürecinin Detayları Ektedir; kongreler-takvimi-2019.pdf

AdminAdmin