Siyaset
Giriş Tarihi : 22-01-2021 09:28   Güncelleme : 22-01-2021 10:04

CHP İlçe Örgütünden Belediye Başkanına Çağrı

CHP İlçe Başkanı Nihat Erdal, Belediye mülklerinde kiracı olan esnaftan kira alınmaması çağrısında bulundu

CHP İlçe Örgütünden Belediye Başkanına Çağrı

Konuyla alakalı olarak basın açıklaması yapan CHP Gerze İlçe Teşkilat Başkanı Nihat Erdal Covid-19 nedeniyle Gerze’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın sosyo-ekonomik olarak çok zor günler geçirdiğini kaydederek, "CHP Gerze İlçe Başkanlığı yönetimi ve Gerze Belediyesi CHP Meclis Üyelerimiz ile Belediyemiz dükkânlarında kiracı olan esnaf işyerleri ile STK’lardan belirlenecek sürelerde kiraların alınmaması, kolaylık sağlanıp yardımcı olunması gerektiği düşünülmüştür.

Konunun en yakın zamanda olağanüstü meclis toplantısı yapılması yada en yakın aylık meclis toplantısında gündeme alınarak görüşülmesi talep edilmiştir. Bu nedenle hazırlanan detaylı öneri dilekçesi CHP Belediye Meclis Üyeleri tarafından imzalanarak 14.01.2021 Perşembe günü Gerze Belediye Başkanlığına verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Belediye Meclis Üyelerinin Gerze Belediyesine Sunduğu Dilekçe Metni…

Belediye Başkanlığına

Gerze

Koronavirüs (Covid-19) hastalığı tüm dünyayı, ülkemizi ve dolayısı ile Gerze’mizi sosyal, ekonomik yönlerden etkilemeye, vatandaşlarımıza zor günler yaşatmaya devam etmektedir.

Bu zor günlerde bir nebze de olsa yardımcı olabilmek için Belediyemize ait olan işyeri ve dükkânlarında kiracı olarak bulunan,

1.Pandemi nedeniyle tamamen kapalı olan (restoran, kafe vb. gibi) esnaflarımızdan beş ay süreyle hiç kira alınmamasını,

2. İşyerleri açık olupta, haftanın iki günü (Cumartesi, Pazar günleri) kapalı olan esnaflarımızdan ödeyecekleri kiralarının yarısının beş ay süreyle alınmaması için belediye meclisimizin Olağan üstü toplantıya çağrılarak karar altına alınmasını meclisimizin CHP’li Üyeleri olarak gündeme alınmasını istiyor ve öneriyoruz.

Bilgilerinize saygılarımızla arz ederiz. 14.01.2021

Birol Sazak         Ercan Çelebi      Uğur Akın           İsmail Hakkı Şahin          Süleyman Taşkın

AdminAdmin