Siyaset
Giriş Tarihi : 09-09-2017 13:22   Güncelleme : 09-09-2017 13:52

CHP İlçe Teşkilatı, Partinin 94. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

CHP Gerze İlçe Teşkilatı, CHP’nin kuruluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. İlçe Başkanı Emine İlknur Kara, CHP iktidarında halka layık olduğu bir yaşam sunma adına tüm kararlılıkla mücadele edeceklerini söyledi

CHP İlçe Teşkilatı, Partinin 94. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

CHP Gerze İlçe Teşkilatı, CHP’nin kuruluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. İlçe Başkanı Emine İlknur Kara, CHP iktidarında halka layık olduğu bir yaşam sunma adına tüm kararlılıkla mücadele edeceklerini söyledi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Kara yaptığı konuşmasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet Halk Partisi, diğeri ise Türkiye Cumhuriyeti’dir” sözünü hatırlatarak partinin 94’üncü kuruluş yıldönümünü kutladı. “Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bugüne çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri olan devrimlerin ve cumhuriyetin koruyucu ve teminatıdır” şeklinde konuştu.

 


“Laikliğin yıkılmaz kalesi olarak yaşamaktadır”

CHP’nin resimlerin, devletlerin ve imparatorlukların yıkılmasına rağmen 94 yıldır çağdaşlığın, demokrasinin, insan haklarının, ulus devlet modelinin ve laikliğin yıkılmaz kalesi olarak yaşadığını ve ayakta olduğunu söyleyen Kara, “kurulduğu günden beri partimize yapılan her türlü saldırı, aslında cumhuriyete ve onun kurucu felsefesine yapılan saldırılardır. Bugün de partimiz ve de tabii olarak cumhuriyetimiz gerici ve bölücü emperyalizmin maşaları tarafından saldırı altındadır. Cumhuriyetin değerlerine ve birikimine karşı sürekli ve sistematik olarak bir rövanş özlemiyle yapılan saldırılardır” dedi.

 

“Namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır”

Kara, “partimizin en yeni üyesinden en eski üyesine kadar biz Cumhuriyet Halk Partililer, Dünya’da ve bölgemizdeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen, laiklikten ödün vermeden, Atatürkçü düşünceden ayrılmadan, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, ulusal birliğimizi ve cumhuriyetimizi koruyacağız; çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edeceğiz” diye belirtti. CHP’nin, Atatürk’ün “özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” ve İsmet İnönü’nün “namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır” ilkelerinden doğduğunu belirtti.

 

“Ezilenlerin ve halkın partisi”

Meydana toplanan CHP’lilere hitaben konuşma yapan Kara şöyle devam etti: “Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve demokrasiyi kuran parti olarak, Türkiye’nin aydınlık gelecek hedefi ile ‘ezilenlerin ve halkın partisi’ olarak halkımızı kucaklamaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümünü kutluyor; partimizin kurucusu ve ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm partililerimizi sevgi ve özlemle anıyorum. CHP İktidarında halkımıza da layık olduğu bir yaşam sunmak için mücadelemizi, tüm kararlılığımızla sürdüreceğimizi belirtir; hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi


Erkan TaşErkan Taş