Siyaset
Giriş Tarihi : 18-04-2023 22:07   Güncelleme : 18-04-2023 23:11

CHP' li adaylar muhtarlarla bir araya geldiler

CHP’ nin Sinop Milletvekili Adayları Gerze’ de muhtarlarla bir araya geldiler

CHP' li adaylar muhtarlarla bir araya geldiler

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan 28. Dönem milletvekili seçimleri öncesi seçim gezilerini yoğun bir şekilde sürdüren CHP Sinop 1. Sıra Milletvekili Adayı Barış Karadeniz ve 2. Sıra Milletvekili Adayı Dr. Şevket Terkan, beraberinde Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan ile birlikte ilçemizdeki köy ve mahalle muhtarlarıyla iftar sofrasında buluştular.

Seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak günün erken saatlerinde Gerze Küçük Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya gelen Karadeniz ve Terkan, esnafa hayırlı işler dileyerek sorunları dinlediler.

MUHTARLARLA İFTARDA BULUŞTULAR

Sanayi esnafı ziyaretinin ardından köy ve mahalle muhtarlarıyla iftar programında bir araya gelen CHP Milletvekili Adayları, seçimlerde destek beklediklerini belirttiler.

İftar yemeğine ev sahipliği yapan CHP Gerze İlçe Başkanı Nihat Erdal, tüm muhtarları aralarında görmekten mutluluk duyduğunu, İlçe Örgütü olarak minnettar olduklarını söyledi. Erdal, daha sonra sözü Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan’ a bıraktı.

MUHTARLIK, YETKİSİ AZ, SORUMLULUĞU ÇOK BİR MAKAM

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, muhtarların tıpkı belediye başkanları gibi personelle, makineyle, bütçeyle güçlü kılınmalarını temenni ettiğini belirtti.

Ayhan konuşmasında, “Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz, tuttuğumuz oruçların, yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını diliyorum. Yoğun bir seçim maratonu içerisindeyiz. Ramazan sofralarında siyaset yapmak çok doğru değil ama muhtarlarımızla ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Muhtarlarımızın kronikleşmiş bazı sorunları var. Bu sorunların ivedilikle çözülmesi gerekiyor.   Muhtarlık müessesi öyle bir noktaya gelmiş ki yetkisi az sorumluluğu çok bir makam haline gelmiş.

Bir muhtarın önündeki sorumluluklarının listesini yaptığımızda çok uzun bir listeyle karşı karşıya geliyorsunuz fakat yetki özellikle bütçe konusunda çok ciddi sorunlar yaşıyorlar. Bende bir belediye başkanı olarak bir muhtarımızla aynı hizmet kolunda çalışıyoruz ama biz nasıl çalışıyoruz; elimizde bir makine, personel ve bütçeyle çalışıyoruz. Şuan bizim elimizdeki ne personel, ne bütçe ne de makine bu kente hizmet etmek için yeterli olmasa da maalesef muhtarlarımızın elinde bunların hiçbiri yok.

ÖNCE MUHTARIN ELİ GÜÇLENECEK

Vermişiz muhtara sorumluluğu, bu köy senden soruluyor, bu köye su da gidecek, menfezi de yapılacak, yolu da yapılacak, cenazesinden düğününe kadar her şeyinden sen sorumlusun diyorsunuz ama muhtar tek başına; elinde bir mühür, elinde ne bütçe, ne personel var. Bunun mutlaka çözülmesi lazım” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIN SINAV SORULARININ ÇALINMAMASINI İSTİYORUM

Ayhan’ dan sonra konuşan Gerze Devlet Hastanesinde başhekimlik yapan ve Gerze Sağlık Grup Başkanlığı görevini de yürüten CHP Sinop Milletvekili Şevket Terkan, adil düzenin hep birlikte kurulacağını kaydetti. Terkan konuşmasında, “Gerze’ de başhekimlik görevimi yürütürken hastaneyle ilgili hayallerimizin peşinden koşuyorduk. Şimdi artık ilimizle, ülkemizle ilgili hayallerimizin peşinden koşmaktayız. İttifak ortaklarımızla birlikte bu ülkeyi gelecek günlere, aydınlık günlere taşımaya çalışıyoruz.

Ben sizinle aynı sokaklarda yürüyen, çocukları sizlerle aynı okullara giden, aynı çeşmeden su içen biri olarak, sizlerin yardımını istiyorum. Hep birlikte Gerze’ mizi, Sinop’ umuzu, ülkemizi daha güzel günlere taşımamız gerektiğini düşünüyorum.

Ben adaleti, özgürlüğü özlüyorum, refahın tabana yayılmasını istiyorum. Ben sizlerle aynı kaygıları taşıyorum. Birlikte olup adil düzeni kurmamız gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

BEN MUHTARLARIMIZIN SAYESİNDE VEKİL OLDUM

Muhtarlara köy yollarının yapılması yönünde söz veren Milletvekili adayı Barış Karadeniz, “muhtarlarımız hem devleti hem de hem de köy ve mahallelerindeki milleti temsil eden bize göre en değerli grup” dedi.

Karadeniz, “bir taraftan devletin mührünü basıyor bir taraftan da mahallesinin, köyünün mührünü basan muhtarlarla çalışıyoruz. Ben milletvekili olduğum dönem, muhtarlarımızın sayesinde oldum. Merkez ilçe başkanıydım, onlar omuz attılar, destek verdiler, bizi bugünlere taşıdılar.

Bundan 4-5 yıl önce Gerze’ de muhtarlarımızla bir toplantı yaptık. Diğer partimizin milletvekili o dönem ilçemize ambulans getirmişti. Ben de kürsüye çıkıp milletvekiline teşekkür etmiştim. Bu ile, bu kente, bu ilçeye kim bir tane çivi çakarsa Allah razı olsun demeyi de, teşekkür etmeyi de biliriz ama verilen sözler, yapılan uygulamalar yerine ulaşmıyorsa bunları da söylemek gibi bir sorumluluğumuz var. Ben biliyorum ki 6 metre boru için 6 gün İl Özel İdarenin kapısında yatan muhtarlarımız var.

GERZE ÜVEY EVLAT MI?

Köy muhtarlarımızın 2 tane ihtiyacı var, biri yolu biri suyu. 21 yıldan beri bu Sinop’un Gerze ilçesinin köyleri üvey evlat mı? Bir köye çıkıyoruz tangır tungur. 14 Mayıs akşamı 15 Mayıs sabahı hem kendi partimin ilçe başkanı ve yönetimi hem de ittifak partilerimizin başkanları ve yönetimi huzurunda söz veriyorum bizim ilk yapacağımız iş bu köylerimizin yolları gibi ülkenin doğusu, batısı gibi yapmak. Bizim ilk sözümüz size bu olsun“ dedi.

İftar programının ardından Milletvekili Adayları Karadeniz ve Terkan, Gerze sanayi programına kaldıkları yerden devam ettiler.

Milletvekili adaylarına Millet İttifakının ortakları DEVA Partisi İlçe Başkanı ve Teşkilatı ile Saadet Partisi İlçe Başkanı ve Teşkilatı eşlik etti.

AdminAdmin