Siyaset
Giriş Tarihi : 02-07-2021 11:34   Güncelleme : 02-07-2021 13:55

CHP, Yenikent köyü’nde

CHP İlçe Teşkilatı, Yenikent köyü’nde ziyaretlerde bulunarak köy sakinleri ile istişarelerde bulundu

CHP, Yenikent köyü’nde

CHP Gerze İlçe Teşkilatı daha önce belde olan şimdiki adıyla Yenikent köyünü ziyaret etti. Ziyarete Gerze CHP İlçe Başkanı Nihat Erdal, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Birol Sazak, Sinop CHP il yönetiminden Ünal Kadir Demir, Gerze Gençlik Kolları Başkanı Cüneyt Tercan, CHP Gerze yönetimi üyeleri katıldı.

Ziyaretçileri köy merkezindeki kahvehane bahçesinde yoğun bir kalabalık karşıladı. Bir araya gelen CHP heyeti ile vatandaşlar karşılıklı olarak köyün gündemde olan en önemli problemleri hakkında istişare ettiler, sorunları çözümleri hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Köyün öncelikli probleminin su sıkıntısı olduğunu anlatan köy sakinleri çok zor durumda olduklarını, eskiyen su borularının kesinlikle yenilenmesi gerektiğini fakat ilgililerin ödenek olmadığını belirterek çalışma yapmadıklarını söylediler. 

Bir diğer problemin merkez köy içi, kışla mahallesi ve diğer mahallelerin yollarının çok bozuk olduğunu, söz verilmesine rağmen şu ana kadar bir çalışma yapılmadığını söylediler.

Ayrıca taşımalı eğitim yapan ve 2014 yılında kapatılan, Yenikent Cumhuriyet İlkokulu’nun unutulup kaderine terk edildiğini, hırsızlar tarafından talan edildiğini, bu devlet malının bir an önce değerlendirilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar okulun Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli veya Yaşlılar Yurdu Bakımevi için çok uygun olduğunu kaydederek yetkililere seslendi.

Ayrıca bölgenin tarım için uygun olduğunu fakat sulama için su gerektiği bununda köy yakınında bulunan Gebeçayı üzerine yapılacak sulama göleti ile sağlanabileceğini, bununla birlikte üretime geçilebileceğini anlattılar. 

Karşılıklı yapılan konuşmalar sonrasında söz alan CHP Gerze İlçe Başkanı Nihat Erdal, buluşmanın çok verimli, problemleri vatandaşın ağzından duymanın çok önemli olduğunu, problemlerin giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek, gösterdikleri misafirperverlikten dolayı köy sakinlerine minnettar olduğunu belirtti.

AdminAdmin