Siyaset
Giriş Tarihi : 09-03-2016 13:53   Güncelleme : 09-03-2016 13:43

CHP'li Kadınlardan Oturma Eylemi

CHP Gerze İlçe Kadın Kolları Üyeleri Hükümet meydanında Kadınlar günü ve Özgecan yasası ile alakalı bir oturma eylemi yaptı.

 CHP'li Kadınlardan Oturma Eylemi

CHP Gerze Kadın Kolları üyesi bir grup kadın hükümet meydanında bir araya gelerek oturma eylemi yaptı. Yapılan eyleme CHP Gerze İlçe Başkanı İlknur Kara, CHP Gerze Kadın Kolları Başkanı Aydan Gürses, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Oturma eylemi öncesi bir açıklama yapan CHP Gerze İlçe Kadın Kolları Başkanı Aydan Gürses,  “Bugün dünyanın kadınlar günü olarak kutlandığı, bizim ise siyasal duruşumuzla yoğurarak Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak andığımız bir gün. Ülkemizin kadınının çağdaş ve özgür bir birey olması konusunda öncü olan Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün 1923 yılının 1 Mart'ında Latife Hanımı yasama dönemi açılışı nedeniyle yapılan oturumu izlemesi için TBMM'ye getirerek o dönemin koşulları düşünüldüğünde nasıl bir çığır açtığını biliyoruz. Bu ve buna benzer dev adımları atan atamızı saygı ve minnetle anıyoruz. Kadın gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla değil, toplum içindeki başarısıyla, fedakar duruşuyla yeni nesillerin yetişmesindeki olmazsa olmazlığıyla anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz. Tüm çabamız kadınların insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, toplumun bu gelişimi benimsemesi ve içselleştirmesi, bu değişim ve gelişimin de kadının ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarıyla taçlandırılması içindir. Kadınların ayak seslerinin duyulmadığı, kadının eliyle yoğurmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır. Bu nedenledir ki kadın omuzlarındaki yükün farkında olarak tüm anaç tavrıyla sorunlu tüm kesimlerin sorumluluğunu kucaklamaktadır" dedi.


"BİRLİKTEYSEK GÜÇLÜYÜZ"

Türkiye genelindeki bütün kadınları; oturma eylemi yapmaya davet eden Gürses, "Yasta değil isyandayız emekten yana sokaktayız. İşte tam da bu sebepten; 'Özgecan Yasası' biran önce TBMM'den çıksın istiyoruz. Güçlü kadın, güçlü toplum için 9 Mart'ta Türkiye genelindeki bütün kadınları haksızlığa, hukuksuzluğa, şiddete kurban ettiğimiz tüm kadınlar için 13.00 ile 16.00 saatleri arası oturma eylemine davet ediyoruz. Birlikteysek güçlüyüz sen yoksan bir eksiğiz. Bizim eşit, özgür, mutlu, barış içerisinde kardeşçe ve insanca yaşamak hakkımızdır. Hak ettiklerimiz için mücadeleye devam çağdaşlık ve demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Kadınlar için özgürlük, adalet, Cumhuriyet Halk Partisi ile gelecek illaki kazanacağız. Bu düşüncelerle, omzumuzdaki yük, yüreğimizdeki sevgi ve zihin dünyamızın tüm berraklığıyla sizleri selamlıyor, kadınlarımızın direnç ve emek kokan kadınlar gününü kutluyoruz" diye konuştu. 

 



AdminAdmin