Siyaset
Giriş Tarihi : 02-03-2022 10:42   Güncelleme : 02-03-2022 15:06

“Çözümsüzlük Sinop’un kaderi olmamalı”

İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, Sinop Meydan Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu

“Çözümsüzlük Sinop’un kaderi olmamalı”

İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, Sinop'un önceliğinin trafik, otopark sorunu olduğunu, bunun çözüm yollarını, şehrin tıkanıklığının kentsel dönüşüm ile yeni bir Sinop oluşturarak çözülebileceğini belirterek, sorunlarla boğuşan Sinop’ta çözümsüzlüğün kader olmaması gerektiğini ifade etti.

“Şehir merkezimiz Millet Bahçesi, Meydan projesi karışımı bir uygulama ile şantiye halindedir.

Biz yaşadığımız şehre katma değer katacak, şehrin gelişimine fayda sağlayacak her türlü girişimi ve yatırımı destekleriz. Bu manada yapılanları değil, yapılmayanları eksik olanları eleştiriyoruz” diyen Şanlan,  “kaç aydır üç tane bina yıkılıp temizlenemedi. Kaplumbağa hızı ile ilerleyen yıkımlar yüzünden şehirde hareket edilemiyor. İhaleyi alan firma imalat yapmak yerine hurda demir, bakır, alüminyum ayrımı ile uğraşıyor. Yıkım alanının karşısında bulunan tarihi binalar kırım ve ayrıştırma işlemlerinin sahada yapılması nedeni ile risk altındadır. Görünen o ki bu gidişle yaza kadar ancak yıkımlar bitecek. Ekonomik krizden dolayı, zor günler geçiren Sinop esnafı yine umudunu, yaz aylarında gelecek turistlere bağlamış durumda.

Şehrin en çok kullanılan caddesi de şantiye alanı, şuan hareket edilemez durumda. Otopark sorunu hat safhada.  Trafikte gidiş geliş konusunda büyük problem var. Yazın oluşacak yoğunluğa, kalabalığa nasıl cevap verilecek. Şehre girecek binlerce araç nereye park edecek. Bu sorunların çözümü konusunda bir planlama yapılmış mıdır? Şuana kadar bir girişim ve açıklama ne yazık ki duyamadık” dedi.

Şehrin önceliklerinin doğru belirlenmediğini belirten İYİ Parti İl Başkanı Yılmaz Şanlan açıklamasının devamında, “her zaman dediğimiz gibi bu şehrin öncelikleri doğru belirlenmiyor. Yatırımlar; ihtiyaç ve önceliklere göre yapılmıyor. “Ben yaptım oldu” mantığı ile yapılıyor. Bunun da bedelini de hemşerilerimiz ödüyor.

Uzun zamandır şehirde imar olmadığı için, inşaat sektörü can çekişiyor. İmarın durması ile birçok kesim sıkıntıya girmiş durumda.

Ustasından çırağına, soğuk demircisinden kalıp ustasına, sıva ustasından duvar ustasına, nakliyecisinden, ambarcısına bir binanın proje çiziminden,  hafriyatından, çatıdaki kiremitine kadar üretim yapan işçilik yapan tedarik yapan, emlak işi ile uğraşan tüm vatandaşlarımız mağdur olmuştur.

İmar olmadığı için müteahhit iş yapamaz, daha önce yaptıkları, bitirdikleri binalara iskan alamaz, satış yapıp tapu veremez haldedir.

Müteahhitte arsasını vermiş ya da eski binasını verip dairelerinin teslimini bekleyen vatandaşımız zor günler geçirmektedir.

Yeterli daire yapılamadığı için mevcut satılık daireler kiralar afaki fiyatlara çıkmış, kirada oturanlarda yüksek kiralar altında ezilir duruma gelmiştir.

Ayrıca imar durduğu için, inşaat sektöründen ekmek yiyen yüzlerce usta ve işçi ikametgâh değiştirmek, göç etmek durumunda kalmıştır. Ayrıca taahhütlerini yerine getiremediği ve inşaatlarını bitirip satamadığı için bir çok müteahhit ve vatandaşımız batma tehlikesi yaşamaktadır.

Hemşerilerimizin en çok gündeme getirdiği ve eleştirdiği en önemli konuda şehirde imar olmamasına rağmen, Millet Bahçesi kapsamında şehrin meydanında devam eden inşaatlardır. Vatandaşa yasak, müteahhitlerimize yasak, kimseye bir çivi çaktırılmıyor iken, vatandaşlarımızla dalga geçer gibi, şehrin merkezinde Millet Bahçesi (meydan projesi) inşaat yapılması, TOKİ konutları inşaatının devam etmesi hemşerilerimizin aklı ile dalga geçmek oluyor. Israr ile defalarca dile getirdiğimiz Sinop'un önceliğinin millet bahçesi diğer adı ile meydan projesi olmadığını, Sinop'un trafik sorunu, otopark sorunu olduğunu, bunun çözüm yollarını, şehrin tıkanıklığının kentsel dönüşüm ile yeni bir Sinop oluşturarak çözülebileceğini defalarca belirttik. Lakin; ne genel iktidara ne de yerel yönetimlere anlatamadık. Çözümsüzlük Sinop’un kaderi olmamalı. ”Ben yaptım oldu” mantığı ile başlayan ve devam eden süreci  bekleyip göreceğiz, olacak Mı?” diye konuştu.

AdminAdmin