Siyaset
Giriş Tarihi : 18-04-2022 15:51   Güncelleme : 18-04-2022 16:04

"Denizlerimizi birlikte kurtaracağız"

Karadeniz; ''Kuracağımız Bakanlıkla sorunları birlikte çözecek, balıkçılığın sürdürülebilirliğini sağlayacağız''

"Denizlerimizi birlikte kurtaracağız"

CHP Sinop Milletvekili, Genel Başkan Başdanışmanı Barış Karadeniz balıkçılık sezonunun sona ermesi ve av yasağının başlamasına yönelik açıklamalarda bulundu. Karadeniz, ''balıkçılığın sürdürülebilirliğini birlikte sağlayacak denizlerimizi birlikte kurtaracağız'' dedi.

15 Nisan'da av yasağının başlamasının ardından yazılı açıklamalarda bulunan Karadeniz; ''her yıl bir öncekine göre daha zor geçen bir av sezonunu daha geride bıraktık. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği görevle liman liman dolaştık; ne yazık ki daha sezon bitmeden kontak kapatan, personelinin maaşını ödemekte güçlük çeken, türlü yasal yükümlülükler altında ezilen çok sayıda balıkçımız vardı.

Balıkçıya meslek tanımı bile yapılmamış, bir kişi de balıkçıya gidip derdin nedir diye sormamış. İnsanlar günü kurtarmaya bakıyor artık çünkü biliyor yarınları meçhul. Yakıt fiyatları ortada, balıkçı kardeşim denize açılamıyor. Ava çıksa tuttuğu balık giderlerini karşılamıyor balıkçı artık geçinemiyor. İktidar balıkçıyı ceza mekanizması gibi görüyor, ceza yazmak için adeta mücadele verip her gün başka bir gerekçe buluyor. Şartlar böyle devam ederse seneye denize açılacak bir balıkçı bile kalmayacak, üç tarafı denizle çevrili ülkemizde balık yiyemeyeceğiz. Denizlerimizin kirliliği ortada denizlerin iktidar eliyle yok edilmesine göz yummayacağız. Acil eylem planı yapılmalı ve uygulamaya gidilmelidir.

Denize kıyısı olan 28 ili gezdik sorunları,  çözüm yollarını görüştük notlarımızı aldık raporumuzu yazıyoruz. Türkiye'nin denizcilik haritasını yeniden çıkarıyoruz.  Ankara'da masa başında yayınlanan ortak sirkülerle bu sektör yönetilemez, bölge bölge çalışılması balıkçı ve sektör temsilcileriyle uzlaşı gerekir.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da defalarca dile getirdiği gibi iktidarımızda Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı'nı kuracak, sorunları hep birlikte çözeceğiz. Balıkçılığın sürdürülebilirliğini birlikte sağlayacak, denizlerimizi birlikte kurtaracağız'' ifadelerine yer verdi.    

AdminAdmin