Siyaset
Giriş Tarihi : 02-10-2021 16:57   Güncelleme : 02-10-2021 17:05

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hatipoğlu, Gerze’de

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık Politikaları Başkanı Aysun Hatipoğlu çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Gerze'ye geldi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hatipoğlu, Gerze’de

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık Politikaları Başkanı Aysun Hatipoğlu çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere ilçemizdeydi.

İlk olarak partililer ile birlikte düzenlenen kahvaltı programına katılan Hatipoğlu, daha sonra iskelede Gerze Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Gültekin Olgunsoy ve kooperatif üyeleri ile bir araya geldi.

Burada Gerzeli balıkçıların sorunlarını dinleyen Genel Başkan Yardımcısı Hatipoğlu,  balıkçıların sorunlarını tek tek not aldı.

Kooperatif Başkanı Gültekin Olgunsoy genel olarak balıkçıların sorunlarından bahsederken belediyedeki kira süresi dolan limanın Su Ürünleri Kooperatifine devredilmesini istediklerini, bunun için girişimlerde bulunduklarını fakat hala limanın devrinin kendilerine sağlanmadığından söz etti.

Olgunsoy Limanın Kendilerine Verilmesini İstedi

Olgunsoy, “denizlerde av yasağının kaldırıldığı tarih olan 1 Eylül gözden geçirilmeli. 1 Eylül erken bir tarih, av yasağı biraz daha ileri bir tarihte kaldırılmalı ki balıklar biraz daha büyüsün. Esasen bu aylarda su soğuk olmalıyken iklim değişikliğinden dolayı 20-21 derece. Su sıcak olduğu için de balık kıyıdan ayrılmıyor. Ayrıca tutulan balığa da bir kota koyulmalı” diye konuştu.

Hatipoğlu balıkçıları dinledikten sonra “her mesleğin kendine göre ihtiyaçları var ve sizlerin dertleri de aşılamayacak, çözümü olmayan sorunlar değil”  ifadelerini kullandı.

5 Dakika Yerine 20 Dakika

Partisinin Sağlık Politikaları Başkanı olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aysun Hatipoğlu, muayene sürelerinin 5 dakikaya düşürülmesine ilişkin düşüncelerini paylaştı. Bunun çok yanlış bir uygulama olduğunu söyleyen Hatipoğlu, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulamanın olmadığını belirtti.

Hatipoğlu, “uluslararası tıp literatüründeki standartlarda, minimum 20 dakika olması gereken muayene süresinin 5 dakika olması sadece hastanın gelip ismini söyleyip, reçetesini alıp çıkması anlamına geliyor.

Bu hem doktorların kendi mesleklerinin icralarının kalitesi açısından hem de hastanın tedavi kalitesi açısından çok sakıncalı bir durum. Biz parti olarak buna tamamen karşıyız. Bununla ilgili partimiz içerisinde bir bilimsel danışma kurulumuz var; konu onların gündemine girdi. Önümüzdeki günlerde kamuoyuna bir açıklamada da bulunacağız. Bu sistemin değiştirilerek, düzeltilmesi gerektiğini söyleyeceğiz.

Aile Hekimliğinden geçen tedavi algoritması…

Hekimlerin diğer alanlardaki performans yönetimine de baktığımızda Aile Hekimliği Sisteminde büyük sıkıntılar var. Bundan birkaç hafta evvel Ankara’da özlük hakları ve çalışma koşulları ile ilgili bir pek çok şikayette bulundukları eylemde bulundular.

Biz DEVA Partisi olarak onların bu haklı taleplerini de destekliyoruz. Aile Hekimliği siteminin mutlaka gözden geçirilmesini ve sistemin hem hekim hem de hasta açısından yeniden yapılandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu yaparsak sistem 25 dakikalık muayene süresi gibi palyatif çözümlere sıkışıp kalmayacak. İlk adımı Aile Hekimliğinden geçen tedavi algoritması olacak. Öyle olursa da 2 ve 3’üncü basamakta yığılmalar ortadan kalkacağı için sistem 5 dakikalık muayene sürelerine sıkışıp kalmayacak diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Daha sonra program itfaiye ve esnaf ziyareti ile devam etti.

Hatipoğlu’na Gerze ziyaretinde DEVA Partisi Gerze İlçe Başkanı Mehmet Emin Gülsevim, Merkez İlçe Başkanı Recep Gürhan Güleç ile partililer eşlik etti.

AdminAdmin